Yogaretreat – Cleanse your soul

Kanskje er du en erfaren yogautøver, kanskje er du en nybegynner eller kanskje bruker du yoga som trening eller en hverdagshobby. Uansett hva tror jeg at de fleste kan si seg enig i at det er en meget avslappende aktivitet. Med yogaens oppsiktsvekkende suksess i Norge og i hele verden tilbys det nå også yogaretreats rundt om i Norge. Her har du mulighet til å dra på en liten miniferie og virkelig få slappet av. Men hva er egentlig et yogaretreat, og hva kan du få ut av det?

Hva er et yogaretreat?

Betegnelsen yogaretreat varierer veldig i forhold til hvor du velger å dra. Det finnes både retreats som tilbyr yoga for nybegynnere, og retreats for den mer erfarne. Når du reiser på et yogaretreat innebærer det ofte at du drar til et sted der du bor, eksempelvis over en natt eller fler, og utøver yoga og i visse tilfeller meditasjon på dagen. Noen retreats passer bedre til den erfarne, da det på slike steder forventes at du står opp klokken fem om morgenen og veksler mellom meditasjon og yoga i løpet av hele dagen. Det finnes også retreats der du ikke får snakke eller ha kontakt med omverden under ditt besøk.

Stener plassert oppå hverandre

Foto: Austin Neill via Unsplash.com

Yogaretreats i Norge

I dag finnes det yogaretreats på flere plasser rundt om i Norge. Anledningen for et besøk på et yogaretreat varierer fra person til person. Mange av de som velger å dra utøver yoga regelmessig og ønsker kanskje å fordype seg. Andre vil kanskje lære seg yoga eller helt enkelt bare koble av fra virkeligheten og slappe av. Vi kjenner alle til hvordan det er når man drar på skiferie og kommer hjem mindre uthvilt enn det man var før man dro.

Ulike retreats utøver ofte ulike typer av yoga og det er derfor kanskje ikke en type du er vant til fra tidligere. Du har da valget mellom å finne et yogaretreat som tilbyr den typen du er vant til, eller være åpen for å lære deg nye stiler og teknikker.

Person i en yogaposisjon

Foto: Marion Michele via Unsplash.com

Hva får du ut av et besøk på et yogaretreat?

Det avhenger av hva du er på utkikk etter. Det kan sees som en helsetur der du faktisk trener daglig og det kan bli ansett som en måte å balansere deg selv på i en ellers stressende hverdag. Yogaretreats tilbyr også ulike standarder. Noen er mer luksuriøse og andre er enklere. Prisen varierer selvsagt i forhold til hvilket kvalitetsnivå du ønsker. Men en ting er sikkert og det er at du får slappet av og fokusert på deg selv uten alle hverdagslige forpliktelser.

Vil du reise på ferie og komme tilbake helt uthvilt? Da er et yogaretreat noe for deg.

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*