Vintageshopping i Øst-London: Finn det du trenger

Du har helt sikkert lest mange artikler og blogginnlegg om Øst-Londons best vintagebutikker. Men vet du egentlig hvor du kan finne hva? Vi gir deg våre innsidetips for at du skal finne akkurat det du leter etter. Og litt til.

Kvalitetsklær til rimelig pris: House of Vintage

http://houseofvintagelondon.blogspot.co.uk/

4 Cheshire St, London E2 6EH

Denne toetasjers vintagedrømmen er bare å merke seg med én gang, spesielt hvis du er ute etter merkeklær og kvalitetsvarer. Du kan finne alt fra silkebukser fra Oscar De La Renta til Coachvesker eller gallakjoler fra 50-tallet. Alt til langt under femti prosent av originalpris. Det henger en merkelapp med årstall og gjerne en liten beskrivelse på hvert plagg. Dette er en helt unik butikk, og den fortjener så mye blest som mulig. Betjeningen er også utrolig hyggelige og veldig flinke (kanskje litt for flinke) til å hjelpe deg til å finne akkurat det du leter etter.

Tidsriktige snitt: Blitz

http://www.blitzlondon.co.uk/

Blitz 55-59 Hanbury Street London E1 5JP

Blitz er nokså godt kjent blant vintageelskerne, og dét er det gode grunner til. Her finner du det som herjer motebildet, om det er hvite blondekjoler, platåsko eller 501-bukser. Butikken er stor, med to romslige etasjer, og du kan lett bruke flere timer i jakten på akkurat den blusen eller akkurat de skoene. Blitz har også god kaffe og mektige brownies og noen deilige, myke sofaer hvor du kan plassere en kjæreste, en venninne, en mamma eller deg selv. Prisene er noe lavere enn hos de større vintagekjedene, og hvis du snapper til deg en shoppingflyer før du går inn, får du 10 prosent rabatt.

Bluser og retrodresser: Dirty Blonde

http://dirtyblondeshop.co.uk/

129a Church Street London N16 0UEH

Ok, dette er kanskje på grensen til å kunne kalles Øst-London, men den må med (hett tips: buss 242 og 149 går rett opp fra Shoreditch). Dirty Blonde er en artig, liten butikk som ikke tar seg selv spesielt høytidelig (derav navnet), men som tryller frem den ene fine blusen etter den andre. Om du skal på jobbintervju, for eksempel, er et besøk hit en sikker vinner! De har gjerne mange hvite bluser og en del mer avslappede varianter. Du kan også finne mye fint fra 50-, 60- og 70-tallet her. Dessuten ligger Stoke Newingtons beste bruktplatesjappe rett ved siden av…

Hatter, stoff og knapper: The Shop

3 Cheshire Street, London E26ED

Kanskje en av de mer særpregede butikkene i det etter hvert svært så kommersielle Brick Lane-området. The Shop er definitivt verdt et besøk om du trenger noe på hodet eller ønsker å lage noe på egenhånd. Dette er en liten butikk, så prøv å legg shoppingturen utenom søndagen (da er det marked og stappfullt av folk). Du kan lete etter en fin vinterhatt her eller finne flotte hansker. Det går også an å gå seg vill i alle knappene og krimskramset ved disken. Et eventyr for nysgjerrige sjeler!

Sko og vesker: Absolute Vintage

http://www.absolutevintage.co.uk/

15 Hanbury St, London E1 6QR

Det går ikke an å gå inn i denne butikken uten å like i hvert fall ett par sko og én veske. Sånn, nå er du advart. Prisene er ikke spesielt gode, sannsynligvis fordi butikken har blitt mer og mer populær (den ligger rett ved Spitalfields Market og Urban Outfitters) de siste årene. Likevel er det mye billigere å kjøpe skinnsko her enn på Office nede i gata. Utenom skinnsko, som det er mye av, finner du  både selskapssko, converse, joggesko, platåsko, seilersko… Ja, egentlig alt av sko! Når det gjelder vesker, er det lurt å snike seg litt rundt langs gulvet, det er nemlig flere av veskene som ikke synes under alle klærne. Og apropos klærne, disse trenger du ikke bruke så mye tid på. Det er så mange andre butikker du heller vil dra til i dette området, at du simpelthen ikke har tid til å utforske et helt OK klesutvalg. Prioriteringer er gull i denne monsterplaneten av en vintageby.

Personlig shopper og gamle skatter: Paper Dress Vintage

http://paperdressvintage.co.uk/

114-116 Curtain Rd, London, City of London, Greater London EC2A 3AH

Det er ikke alle vintagebutikker som tilbyr personlig shopper, veldig få faktisk – foruten fantastiske House of Vintage som fungerer som uuttalte klesrådgivere hver gang. Når du faktisk finner noen som tilbyr hjelp, gjelder det å holde seg fast. Hos Paper Dress Vintage er det nokså stor plass, og butikken ligger utenfor Brick Lane, nærmere Hoxton Square. Bare dét gir deg litt pusterom. Her kan du finne plagg fra 1900-tallet til i dag. Og hvis du skulle finne det nødvendig, kan du supplere med et enkelt kjede eller et lite silkeskjerf fra American Apparel rett over gata.

Korsett, originalvarer og inspirasjon: The Vintage Emporium

http://www.vintageemporiumcafe.com/

14 Bacon St, London, Greater London E1 6L

Det er ikke lett å få øye på denne butikken, da den ligger gjemt nedenfor kaféen med samme navn. Når du først finner den derimot, kommer du til å komme tilbake. Mer et museum enn en butikk. Her kan du gå deg vill i gevanter fra 1800-tallet, eldgamle minkpelser og tjuetallsnostalgi. Dette er ikke et sted hvor du handler på impuls og heller ikke et sted du drar med slunken lommebok. Prisene er stive, men til gjengjeld får du god kvalitet og noe helt unikt. Du trenger ikke nødvendigvis å kjøpe noe hver gang – bare det å titte gir mange ideer og er til stor inspirasjon.

Du kan også finne mye fine klær i vintagebutikkene Beyond Retro og Rokit, men disse kjedene er mindre spesialiserte og passer dermed mer for den som bare vil ta en titt og kanskje raske med seg et plagg eller to. Husk at prisene kan være ganske stive på de mer kommersielle vintagebutikkene. Derfor kan det være lurt å ta turen til de mindre stedene. Der får du også gjerne bedre service.

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*