All verdens tatoveringer

På utkikk etter en suvenir fra ferien som overgår både reisefotografier og kjøleskapsmagneter? Vel, få ting sier «et minne for livet» like mye som en tatovering. Flere velger å ta tatoveringer i utlandet, både på grunn av pris, ekspertise og nettopp det å skape et unikt minne. Allikevel er det viktig å ta visse forholdsregler før en hopper ut i en slik langvarig beslutning. Det er sjeldent særlig smart å gå til første og beste tatoveringssjappe på sydentur uten å være det minste forberedt.

Her har vi satt sammen en liste med ferietatoveringstips, samt et par forslag til hippe og spesielle tatoveringsplasser verden rundt.

Huskeliste

 Først og fremst; ikke ta tatovering i utlandet om du på noen måte er usikker

 Velg tatoveringsstudio med omhu og gå vekk fra de travleste turistgatene. Her kan det være preg av at tatovørene føler press til å gjøre jobben fort og dermed unøyaktig.

 Sjekk ut studioet og pass på hygiene. Det skal brukes plasthåndklær og alle overflater skal være være vaskbare.

 Snakk med tatovørene og pass på at de har forståelse for dine ønsker. Ikke noe lost in translation her.

 Ikke bad i klorvann etter å ha tatt en fersk tatovering, selv om det kan virke fristende på ferie. Da bør du i steden vurdere å vente med å booke time til sluttparten av ferien.

 Nye tatoveringer kan blekes i sola, så dette er tiden for å holde seg i skyggen – eller smøre på et tjukt lag solkrem. (Kilde)

Hvor?

USA – Pin-Up og farger

Flere byer i USA er kjent for å ha gode tatoveringsstudioer. Det er ikke for ingenting at vi på norske TV-skjermer kan følge med på både Miami Ink og LA Ink. Det er allikevel én by som seiler opp som storfavoritt; San Fransisco – som også går under navnet Tattoo City. Den amerikansk tatoveringsstilen innebefatter Pin-Ups, 50-talls motiver, grafittimotiv, båtmotiv – og gjerne i sterke farger.

Polynesia – Tribalens hjemland

Ønsker du deg en tribal-tatovering, kan det kanskje være en fordel å dra til opphavslandet, Polynesia. Tribal er en av verdens mest populære tatoveringstyper, og har også den lengste historien. Da det ikke var noe skriftspråk i tidlig polynesisk kultur, brukte polyneserne denne kunstformen for å kommunisere. Tatoveringene indikerte både status og identitet, og så og si alle polynesere var tatoverte.

India – Henna og spiritualitet

En hennatatovering er som kjent ikke permanent, men vil gå vekk etter et par uker. Henna er svært populært i India, både i bryllup og til hverdags, og kan være et alternativ for dem som ikke ønsker at ferie-«tatoveringen» skal vare evig. Det er også fult mulig å ta en mer langvarig tatovering her, og motiver som ligner vanlig hennastil og har spirituelle undertoner er godt brukt. Pass dog på å ikke skjende religionen.

Mer inspirasjon: Sjekk ut denne artikkelen fra Buzzfeed.

Kunne du tenke deg å ta en tatovering i utlandet? Fortell oss om dine synspunkter på @ExpediaNo. Har du allerede bestemt deg starter du reisen på Expedia.

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*