Verdens beste berg og dalbaner

I dag skal det handle om berg og dalbaner. Berg- og dalbaner finnes i mange former, størrelser og hastigheter. Du har garantert prøvd en. For noen er berg- og dalbaner noe av det kjekkeste med en fornøyelsespark, for andre er det en grunn å holde seg borte. Er du den som holder deg borte, kan du nesten slutte å lese nå, men liker du det. Les videre. For dette skal handle om fart, spenning og høyde.

Etter hvert som teknologien har utviklet seg, har berg og dalbanene rundt om i verden blitt mektigere. De blir større, raskere og mer utfordrerne. Derfor skal vi gi deg tre berg og dalbaner som vi mener du bør ta en gang i løpet av livet. Gjør det fort, for det er alltid noen som planlegger noen enda mer spektakulære.

Dette er verdens beste berg og dalbaner:

Verdens høyeste berg og dalbane

Foto: Mark Asthoff, via Unsplash

Kingda Ka i Six Flags Great Adventure ved New Yersy er verdens høyeste berg og dalbane. Den er hele 139 meter høy. For å sette det i perspektiv er det høyere enn Oslo Plaza som er 117 meter. I løpet av turen som ikke varer mer en 28 sekund kommer du opp i en fart på 206 km/t. Det er ikke uten grunn at nesten 3 millioner besøkende kommer hvert år når Six Flags Great Adventure kan by på en tur i verdens høyeste berg og dalbane.

Om du bestemmer deg for å ta turen, kan du kombinere det med en New York tur ettersom fornøyelsesparken kun ligger to timer fra Manhattan.

Fly og hotell til New York

Verdens lengste berg og dalbane

Foto: Yash Raut, via Unsplash

For å finne den lengste må du til Japan og Nagashima Spa Land. Steel Dragon 2000 åpnet ved årtusenskiftet og er nesten 2.500 km lang. I løpet av den 4 minutter lange turen kommer du opp i en hastighet på rundt 153 km/t.

Reise til Yokkaichi

Verdens raskeste berge og dalbane

Den siste berg og dalbanen er Formula Rossa i Dubai. De mektige oljesjeikene i midtøsten har bygget en fornøyelsespark dedikert italienernes vidunder bil Ferrari, Ferrari World Abu Dhabi. Dette skal også være verdens største innendørs fornøyelsespark, dermed er det ikke småtteri når disse folkene bygger. Toppfarten på Formula Rossa er 239 km/t og når maxfart i løpet av 4.84 sekunder. Dette tilsvarer 4.8 g-krefter som er nesten like mye som en vanlig F1- Ferrari, og det hele er over på 1 minutt og 32 sekunder. God fornøyelse!

Fly til Dubai

Har du andre favoritter, del gjerne i kommentarfeltet.

1
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*