Verdens 7 underverker

Verdens syv underverker har eksisteret helt siden starten af oldtiden. I antikken inkluderte de blant annet Zevsstatuen i Olympia, Kolossen på Rhodos og Babylons hengende hager, men i dag kjenner de fleste av oss til en oppdatert og mer moderne liste over verdens 7 underverker. Her i dette innlegget kan du lese mer om hvert underverk, og finne ut hvordan du kan besøke det.

Den kinesiske mur i Beijing

I Kinas hovedstad ligger den kinesiske mur. Muren ble bygget helt tilbake i det 7. århundre, og byggingen fortsatte gjennom forskellige dynastier i den kinesiske historie. Opprinnelig ble muren bygget som et forsvar mot plyndringer og andre invasjoner, men i dag fungerer den som en stor turistattraksjon som hvert år besøkes av tusenvis.

Den kinesiske mur

Foto: Vincent Guth via Unsplash.com


Leter du etter overnatting i Beijing? Opplev den kinesiske mur og finn ditt hotell her.


Oldtidsbyen i Petra

I Jordan ligger den verdenskjente oldtidsbyen Petra. Byen ligger i en smal dal, og for å komme dit må man gjennom en rute på 1,2 kilometer mellom sandsteinsklipper og smale kløfter. Det som deretter møter en, er et syn helt utenom det vanlige – overdådige templer og forseggjorte graver pryder byen i så høy grad at det kan være vanskelig å vite hva man bør rette blikket mot.

Oldtidsbyen Petra i Jordan

Foto: Brian Kairuz via Unsplash.com

Cristo Redentor i Brasil

Kristusstatuen Kristus Frelseren, eller Cristo Redentor på portugisisk, er plassert 710 meter over bakken på fjelltoppen Corcovado i Rio de Janeiro i Brasil. Statuen ble oppført i 1931 som et symbol på frelserens kjærlighet til menneskene, og i ettertid er den 38 meter høye statuen blitt et landemerke, ikke bare for byen, men for hele Brasil.

Keiserriket Machu Picchu i Peru

Machu Picchu er en kongelig inkabebyggelse som ble oppført i år 1450. Keiserriket tilhørte den gang inka-keiseren Inca Pachacuti, men i dag er området åpent for turister og andre besøkende. Machu Picchu ligger i Andesfjellene på 2280 meters høyde, så for å besøke underverket kan man velge mellom å gå opp via inkastigen, eller med transport sammen med en guide.

Machu Picchu

Foto: Willian Justen de Vasconcellos via Unsplash.com

Colosseum i Roma

I Italias hovedstad Roma, finner vi enda et av verdens 7 underverker. Romerrikets Colosseum ble oppført i år 70 e.Kr. og er plassert midt i Roma. Colosseum ble opprinnelig brukt til gladiatorkamper og slakting av dyr, men i dag er det et turistmål for mange av byens besøkende. Hvis du ønsker å besøke underverket kan det lønne seg å bestille billetter hjemmefra for å unngå de lange køene.

Maya-ruinene i Mexico

Blant verdens 7 underverker finner vi også Maya-ruinene i Mexico. Chichen Itza er en ruinby plassert på den nordlige delen af Yucatán-halvøen i det sydlige Mexico. Her blir man møtt av storslåtte ruiner av gamle templer som stammer helt tilbake til år 600-900 e.Kr.

Mayaruiner i Mexico

Foto: Iorni.com via Unsplash.com

Taj Mahal i India

I nærheten av Agra i Indien står det vakre mausoleet Taj Mahal oppført. Historien sies å være at palasset ble bygget på 1600-tallet til ære for Shah Jahans kone. Hvert år strømmer turister og andre besøkende til Taj Mahal for å se det storslotte underverket. Når man besøker et hellig sted som Taj Mahal bør man sette seg inn i reglene før man går innenfor, fordi man for eksempel ikke skal snakke i telefonen eller spise inne i palasset.

Taj Mahal

Foto: Paul Dufour via Unsplash.com

2
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*