Våre beste reisetips – hvordan unngå stress når du pakker feriekofferten

LuggageHvordan har det seg at opptakten til en avslappende ferie ofte ender opp med å bli så stressende?

Noen ganger kan det være nærmest et mareritt å skulle holde styr på billetter, pakking, planlegging, å komme seg på flyet i tide og frykten for å ikke glemme noe.

Unngå unødvendig mas og styr ved å pakke på riktig måte. Kjenner du ikke reglene, kan du ende opp med å bli forsinket og måtte betale ekstra gebyrer.

Les disse tipsene i forkant av neste reise, så gjør du tiden på flyplassen så sømløs og enkel som mulig – da blir selv ikke de største koffertene for tunge!


Velg kofferter som er robuste, men lette. 

Hvis du kjøper tunge kofferter, så vil du ha mindre vekt igjen til bagasjen din. Jo lettere, jo bedre – spesielt når du flyr med lavprisselskaper, siden de ofte har store begrensninger på hvor mye bagasjen din kan veie.

Kjøp noe som skiller seg ut  

Det er bra å ha en koffert som skiller seg ut på bagasjebåndene, slik at ingen ved et uhell får med seg kofferten din. Et godt tips er å velge en spesiell farge eller sette på en bagasjelapp som skiller seg ut.

Hvor mye vekt du kan ha med på flyet, kan endre seg i henhold til kabinklassen din.

Det er alltid en god idé å veie bagasjen på forhånd, slik at du ikke går over den tillatte vekten. Vekten vil som regel stå oppført i reisedokumentene dine.

Husk at den tillatte vekten vil variere ut fra om du flyr økonomi-, business- eller førsteklasse.

Vær tidlig ute på flyplassen dersom du skal sjekke inn bagasje.

Du kan komme til å trenge opptil en time ekstra på flyplassen hvis du må sjekke inn bagasje, så sørg for å være der i god tid før avgang. Innsjekking kan være en frustrerende og tungrodd opplevelse, så hvorfor bli enda mer stresset fordi du er sent ute?

I de tilfeller det lar seg gjøre, bør du sjekke inn på internett. Å skrive ut billettene hjemme eller bruke appen til flyselskapet på smarttelefonen din er vanligvis mye mer effektivt.

Da kan du heller stå i bagasjedrop-køen, som ofte tar mye mindre tid enn den vanlige innsjekkingskøen.

Unngå feil med håndbagasjen!

Hvis du vil raskt gjennom sikkerhetskontrollen, så bør du passe på at du vet hva du har lov til å ta med i håndbagasjen.  Trippelsjekk før du reiser hjemmefra, spesielt hvis du har en veske med mange rom.

Husk:

  • Flasker må være på 100 ml eller mindre. Det har ingenting å si hvor mye væske som er på flasken. De vil ta den allikevel. Til og med favorittparfymen din!
  • Du vil måtte ta av deg alle smykker, frakker, jakker, belter, hatter, støvler, store sko og fjerne ting du har i lommene, som for eksempel småmynter.
  • Ha alt elektronisk utstyr samlet på samme sted, slik at du raskt kan ta det ut av håndbagasjen når du blir bedt om det.

Størrelse og vekt på håndbagasjen

Hold deg til den angitte størrelsen for håndbagasje. Hvis ikke, så kan det ende opp med å koste deg en liten formue i ekstragebyrer. Hvis du trenger ekstra bagasjeplass, lønner det seg heller å betale for det når du bestiller flyturen din.

Hvis du er usikker på bagasjereglene til flyselskapet ditt, så har Expedia lagd denne nyttige, lille interaktive guiden som gir deg oversikt over bagasjereglene hos de mest populære flyselskapene. Guiden forteller deg alt du trenger å vite om vekt, størrelse og antall kolli som er tillatt hos de forskjellige flyselskapene. https://blogg.expedia.no/handbagasje-pa-fly-storrelse-og-vekt/

Husk også at noen flyselskaper gir passasjerer lov til å ta med enkelte mindre gjenstander på flyet, utenom håndbagasjen, som for eksempel en laptop eller et digitalt speilreflekskamera. Husk det ved neste reise, og forhør deg med flyselskapet før avreise.

Hvis du allikevel ikke har nok plass til tingene dine, så kan du alltids kjøpe noe i en av taxfree-butikkene på flyplassen og legge noen av de andre tingene dine i handleposen.

Merk: Dette fungerer ikke i USA, hvor alle taxfree-varer blir samlet inn når det er tid for boarding.

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*