Våre beste reisetips – en kjapp titt på leiebilavgifter

Bilforsikringer er et tema som kan få hvem som helst til å miste motet, men når du først har satt deg godt inn i forsikringsavtalen kan den hjelpe deg med å slappe av og nyte ferien. Les denne guiden før du begir deg ut på motorveien!Car Hire

Bilforsikring – er du beskyttet?

En grunnleggende bilforsikring inngår alltid i totalbeløpet for bilutleie for europeiske kunder på reise i hele verden. Du trenger ingen ekstraforsikring.

Legg imidlertid merke til at selv om det er en grunnleggende forsikring inkludert i prisen, så kan du måtte du betale en egenandel på hele 12 500 kr eller mer. Den gode nyheten er at hele egenandelen tilbakebetales hvis bilen leveres tilbake i samme stand som den var da du hentet den.

Visse bilutleiefirmaer gir deg muligheten til å kjøpe ekstra forsikring i skranken. Disse forsikringene kan senke egenandelen til null, men de er ikke obligatoriske.

Hva skjer ved en ulykke?

Hvis du skulle være så uheldig og havne i en ulykke og du ikke har noen ekstraforsikring, så beholder bilutleiefirmaet beløpet som ble reservert på kredittkortet ditt for egenandelen.

Hvis du har betalt for en ekstraforsikring fra bilutleiefirmaet skal ingen ytterligere avgifter kreves.

Dersom du har kjøpt en ekstraforsikring fra et annet firma, beholder bilutleiefirmaet beløpet som ble reservert for egenandelen, og du må senere sende inn et krav om å få dette tilbake fra det andre forsikringsselskapet.

I alle situasjoner kreves det en politianmeldelse for ulykken for at forsikringen skal kunne betales ut.

Er det billigere å leie bil direkte gjennom et leiebilfirma?

Det er ikke alltid billigst å leie bil direkte fra leiebilfirmaene.

Expedia tar ingen ekstra avgifter for bilutleie via våre nettsider, og vi tilbyr ofte bedre leiebilpriser hvis du bestiller sammen med en flyvning eller hotell (f.eks. fly + bil eller hotell + bil).

Avgifter man bør være obs på

Det er visse avgifter man bør passe seg for når man leier bil, så sørg for å lese utleiefirmaets regler og vilkår nøye innen du bestiller.

I land som Spania og Portugal kan du bli bedt om å betale for bensinen som allerede er i bilen på forhånd, og noen ganger kan man bli belastet serviceavgifter for fylling av bensin. I de fleste tilfeller må du levere bilen tilbake med full tank.

Spesialutstyr som barneseter og GPS koster ekstra. Dette betales ved henting av bilen.

For visse destinasjoner kan det forekomme ekstra kostnader. Det kan for eksempel handle om obligatoriske vinteravgifter (avgifter som må betales i visse land når du leier bil mellom november og mars) eller avgifter for henting på en flyplass.

Alder kan også spille en stor rolle. Leiebilselskaper krever som oftest at sjåføren er minst 21 år gammel.

Hvis du er mellom 21 år og 25 år kan du leie bil, men du kan bli bedt om å betale et aldersbasert tilleggsgebyr. Gebyret skal normalt betales direkte til leiebilselskapet, og kan være på alt mellom 125 og 435 kroner.

Noen leiebilselskaper i visse land har også en øvre aldersgrense på 70 år.

I alle tilfeller bør du sjekke vilkår og betingelser først. Det er ikke spennende lesemateriale, men det er viktig å vite hva du har å forholde deg til.

Expedia utgjør en forskjell:

Expedia viser alle avgiftene med en gang som en del av totalprisen for bestillingen, så med oss vet du nøyaktig hvor mye du kommer til å betale.

Det er heller ikke mange andre firmaer som lar deg avbestille leiebilbestillinger online uten straffeavgift opptil dagen før du skal hente bilen!

Hvis du har leid bil gjennom Expedia og du føler at bilutleiefirmaet har behandlet deg urettferdig, kan du ta kontakt med oss så vil vi gjøre vårt beste for å hjelpe deg.

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*