Våre beste reisetips – de fem beste tipsene for å finne riktig reiseforsikring

Av Holly Thomas, personlig økonomi- og forbrukerjournalist

Ferier handler om å slappe av og ha det gøy. Men en solhatt er ikke den eneste beskyttelsen du trenger til reisen din.

Hvis noe går galt er det godt å vite at et forsikringsselskap vil være der for å hjelpe deg, så det er viktig å skaffe reiseforsikring før du drar.Insurance

1. Les alltid det som står med liten skrift

Reiseforsikringer har alltid unntak, så finn ut hva disse unntakene er på forhånd. Krav kan bli avvist dersom forsikringstakeren ikke har handlet med rimelig aktsomhet. Et krav for en ulykke etter å ha drukket uvanlig store mengder med alkohol kommer derfor ofte å nektes.

Regler og vilkår er ikke spesielt spennende å lese for noen av oss, men det er veldig viktig at man leser gjennom alt.

2. La deg ikke lokke av en lav pris

Alle liker et godt tilbud, men det å skaffe en billig forsikring som ikke dekker det du trenger er å lure seg selv. Gå til en prissammenligningsside for å finne forsikringen som passer deg best – til den beste prisen.

3. Liker du å dra på spennende reiser og drive med ekstremsport?

Ikke alle liker å ligge stille og slappe av på stranden. Hvis du foretrekker et adrenalinkick og planlegger å gi deg ut i skibakker og hoppe strikkhopp, må du dobbeltsjekke om forsikringen din dekker denne typen risikofylte aktiviteter. Ofte må du betale ekstra for å ha full dekning.

4. Hold styr på geografien

Ligger Tyrkia og Egypt i Europa? Svaret kan virke åpenbart, men visse forsikringsselskap har disse to landene som europeiske destinasjoner i sine poliser, mens andre ekskluderer dem. Husk også at globale reiseforsikringer ikke alltid inkluderer USA, Canada og Karibia.

Du bør ikke anta at du og forsikringsselskapet følger samme atlas! Dobbeltsjekk dette før du reiser.

5. Ikke betal dobbelt!

Det skjer oftere enn man tror! Mange bankkontoer i en rekke ulike banker kommer med reiseforsikring, så sjekk dette før du betaler for en forsikring du ikke trenger. De fleste forsikringer har en klausul som tydeliggjør at om et annet forsikringsprodukt dekker dine behov ved et krav, så kommer hvert forsikringsselskap kun til å betale sin rettmessige andel.

 

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*