Utforsk og opplev det nyeste og beste i Milwaukee

Mye i Milwaukee har endret seg siden tiden da de populære seriene Happy Days og Laverne & Shirley ble vist på amerikanske tv-skjermer. Selv om du fremdeles kan se rester etter denne tiden i sentrum av byen, så har Milwaukee nå blitt en mer moden by som i senere år har blomstret og blitt et reisemål i verdensklasse. Her finner du trendy, urbane restauranter, kunstmuseer, mikrobryggerier, små destillerier, du finner også et godt utvalg av glimrende overnattingsmuligheter i Milwaukee. Når du besøker Milwaukee, vil du raskt spørre deg selv om hvorfor du ikke har reist dit før.

Ønsket om å besøke berømte Summerfest Music Festival var grunnen til at vi reiste til Milwaukee. Festivalen foregår på 11 scener i løpet av 11 dager i juni, og har blitt arrangert i 35 år. Den er verdens største musikkfestival og holdes ved Lake Michigans bredder. For under 20 dollar om dagen kan du se alt fra nye og ukjente artister og band til noen av verdens største stjerner. I løpet av årene har blant annet Stevie Wonder, Bon Jovi, Tim McGraw og Britney Spears opptrådt her. Festivalen besøkes hvert år av mellom 800 000 og 1 million mennesker.

Wisconsin

Milwaukee Art Museum er også en attraksjon du bør få med deg. Bygningen har en gigantisk solskjerm i form av to paneler som ser ut som seil, og de er faktisk like store som vingespennet til en Boeing 747. Seilene åpner seg på spektakulært vis klokken 10.00 hver eneste dag. Dette fantastiske skuet, som ble skapt av den spanske arkitekten Santiago Calatrava, er verdt å se selv om du ikke er interessert i kunst.

Sørg for å få tid til et besøk på Harley Davidson Museum også. Dette ikoniske museet tar for seg historien om William S. Harley og Arthur Davidson, som begynte bedriften sin i et verksted i Milwaukee og etterhvert skapte et av verdens mest berømte motorsykkelmerker. I museet kan du se både motorsykler og andre utstillingsgjenstander. Det finnes også et virtuelt kjørerom hvor du kan ta bilder mens du sitter på en Harley, og et Evil Knievel-videospill hvor du kan prøve å hoppe over en hai – noe som er en referanse til tv-serien Happy Days. Hvis du er interessert i film, så vil du også like utstillingen som viser fram alle filmene som Harley Davidson har vært med i. Dette var favorittdelen vår av muséet.

Milwaukee er definitivt en ølets by, og du bør absolutt unne deg et besøk på et mikrobryggeri mens du er der. Vår favoritt var Lakefront Brewery, hvor vi ble underholdt med grov humor av stedets «Brewery Navigations Specialists». De lærte oss alt om det lokale ølet samtidig som de sørget for at glassene våre aldri var tomme.

wisconsin

En annen måte å fordype deg i Milwaukees matkultur på er ved å være med på Milwaukee Food Tour. Denne vandringen med guide begynner ved Riverwalk og lærer deg om byens tyske arv ved å blant annet vise fram Usinger’s Sausage, Wisconsin Cheese Mart og Mader’s Restaurant, som er blitt kåret til Nord-Amerikas mest berømte tyske restaurant.

Hvis du er ute etter en virkelig fortreffelig kveld i Milwaukee, så kan du besøke baren The Safe House, der stilen fra den amerikanske forbudstiden lever videre. Når du finner den hemmelige inngangen, må du oppgi det riktige passordet for å få komme inn. På innsiden er det nok av underholdning i form av kitschy spiongjenstander og andre kuriositeter som f.eks. en dør kamuflert som vegg, en falluke som gjør at gjestene forsvinner fra gulvet og et stort puslespill på en vegg som ofte fører til forvirring blant gjester som allerede har fått seg noen dråper i glasset. Vegg i vegg ligger Milwaukee Press Club, som også er verdt et besøk.  Den er den eldste gjenlevende presseklubben i Nord-Amerika, og ble stiftet i 1882. Autografene til en rekke berømtheter henger på veggen, deriblant Franklin D. Roosevelt, Bette Davis, Babe Ruth og Barack Obama.

Og når vi snakker om ting som er gamle, så er byens eldste cocktailsalong også et godt sted å besøke for en kveldsdrink. Bryant’s Cocktail Lounge tilbyr flere enn 400 forskjellige spesialcocktails. Når du kommer inn i rommet, som har dempet belysning og minner om en Las Vegas-salong på 1960-tallet, trenger du bare å fortelle servitøren hva du er i humør til å drikke, og så vil han eller hun be bartenderen om å finne en cocktail som passer for deg. Det er ikke ofte man får denne typen spesialbehandling, så sørg for å nyte det!

 

Av:

The Planet D

Dave og Deb avsluttet tiden sin som bloggere for Expedia Viewfinder i 2015. De vil fortsatt inspirere andre til å reise ut på eventyr. De har tilbragt åtte av sine femten år som gift med å reise til over 100 land på alle sju kontinenter, og har inspirert sitt internasjonale publikum til selv å følge sine drømmer og sprenge grenser. Dave og Deb beviser at vanlige mennesker kan leve uvanlige liv. Som talspersoner og merkevareambassadører har Planet D har muligheten til å jobbe med noen av verdens største selskaper, og de har reist verden rundt for å snakke om å følge sin lidenskap og hva som skal til for at det skal bli virkelighet. De har ofte vært på TV, og har også vært omtalt i medier som The National Post, BBC Travel og National Geographic.

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*