Utenfor allfarvei i «the Sunshine State»

Jeg har mange gode barndomsminner fra familieturene hvor vi alle ble stuet inn i bobilen og deretter reiste sørover fra New York til Florida. Selv om kjøreturen var lang og ukomfortabel, så visste jeg at det ventet et glass nypresset appelsinjus på oss på besøkssenteret. Vi hadde også med oss masse brosjyrer som hadde alt fra alligatorer til hvite sandstrender, Walt Disney World® og dinosaurer.

Faren min likte aldri å følge opptråkkede stier. Hvis han fikk øye på eller ble nysgjerrig på noe, så la vi ofte avsted utenfor de vanlige turistløypene for å se om vi kunne oppdage noe nytt og spennende. Florida har mange interessante attraksjoner og severdigheter som ofte er merkelige, men alltid minneverdige.

8-1-florida

Her er ni unike steder som du bør besøke en gang du befinner deg i disse traktene.

  1. Coral Castle i Homestead. Edward Leedskalnin var en liten fyr på ca. 150 centimeter og 45 kilo. Han slo seg ned i Florida i 1918 og begynte å bygge et to etasjes slott med 1100 tonn korallstein som han hadde hugget ut og tatt med seg på egenhånd. Han bygde slottet helt alene, og det tok ham 28 år å fullføre. Slottet har blant annet et fungerende solur, et soloppvarmet badekar og et bord på tre tonn. Han var svært hemmelighetsfull om hvordan han fikk til dette på egenhånd, og mens det er mange teorier, så er det ingen som vet det sikkert.
  1. Skunk Ape Research Headquarters i Ochopee. Skunkapen er Floridas versjon av Bigfoot. Dette mytiske dyret er et svært stramtluktende, stort, hårete og tobeint pattedyr som bor i Floridas Everglades. Det finnes ikke noe bedre sted å ha Skunk Ape Research Headquarters enn i skunkapens bakgård. Du vil kanskje aldri få se skunkapen ute i det fri, men i gavebutikken kan du få med deg alle typer skunkape-suvenirer, fra shotglass til t-skjorter.
  1. Presidents Hall of Fame i ClermontPresidents Hall of Fame er en hyllest til amerikanske presidenter. I den utrolige samlingen deres kan du blant annet se en nøyaktig modell av Det hvite hus i en tolvtedel av normal størrelse, en samling kjoler fra førstedamene, dekor fra Det hvite hus og en samling julekort. Dette er en av USAs største samlinger av president-memorabilia. For å få noen minneverdige bilder med deg hjem, så kan du for eksempel gå innom en miniatyr-utgave av Mount Rushmore eller besøke den svært livaktige voksfiguren av Barack Obama.

8-2-florida

  1. The Sponge Docks i Tarpon Springs. De første grekerne ankom Tarpon Springs i 1905 og hadde med seg mye ekspertise innen svampdykkingens kunst. Med årene åpnet de greske restauranter, kafeer og butikker, og til sammen ble alt dette til en sjarmerende, gresk by på vestkysten av Florida. Her er det mye å få med seg, fra moussaka på Mykonos Authentic Greek Cookery til det berømte Spongeorama-muséet. Dette artige, lille stykket Hellas i USA er absolutt verdt et besøk.
  1. Warm Mineral Springs i North Port. Warm Mineral Springs er den eneste mineralkilden med varmt vann i Florida, og er verdens største vannmineralkilde. Med over 50 mineraler har den det høyeste mineralinnholdet i USA og det tredje høyeste i verden. Vannet her sies å hjelpe mot tilstander som gikt, leddproblemer, hudsykdommer og betennelser. Vannet holder også en jevn temperatur på 30 varmegrader, så det er ikke rart at slitne skrotter fra hele verden valfarter hit for å legges i bløt. Inngang koster 20 dollar per dag for voksne, og kilden er åpen daglig fra 09.00 til 17.00.
  1. Winter Strawberry Capital of the United States i Plant City. Det er gode grunner til at Plant City i Florida kalles «Winter Strawberry Capital». Her produseres nemlig over tre fjerdedeler av amerikanske jordbær på vinteren. Florida Strawberry Growers Association høster selv over 44 kvadratkilometer med jordbær, noe som gir ca. 20 millioner kasser. Det er mange jordbær, det! Du kan finne søte og saftige jordbær på markeder i hele regionen, men Parkesdale Farms er min personlige favoritt, siden du her kan få alt fra jordbærmilkshake og -kjeks til forskjellige sorter syltetøy. Siden midten av 1900-tallet har Plant City hatt en årlig jordbærfeiring fra slutten av februar til starten av mars. Florida Strawberry Festival er en av de 40 største festivalene i USA.
  1. Jules’ Undersea Lodge i Key Largo. Jules’ Undersea Lodge er verdens første undervannshotell, og ble bygget på 1970-tallet som en undervanns forskningsstasjon før den til slutt fant sin plass i lagunen i Key Largo Undersea Park. Hotellet har et velutrustet kjøkken, dusjer, to soverom og et stort, rundt vindu som du kan se fisk gjennom. Du kan være der i tre timer for ca. 150 dollar per person (minimum to personer), eller så kan du bli der i 24 timer for 675 dollar per person. Hotellet ligger seks og en halv meter under vannet, så du må ha dykkersertifisering for å reise ned dit (den kan du også ta på stedet).
  1. Svømming med amerikamanater i Crystal River. Utenfor kysten av byen Crystal River finnes det største antallet amerikamanater, også kjent som sjøkuer, på vestkysten av Florida. Manatene kan veie over 500 kilo, men er kjent for å være snille, og er ingen trussel for mennesker. Det finnes flere guidede turer på elven, og du vil bli utstyrt med våtdrakt, maske og snorkel. Etter litt kort informasjon vil du få muligheten til å svømme med manatene!
  1. Morikami Museum and Japanese Gardens i Delray Beach. Halvveis mellom byene Delray Beach og Boca Raton ligger Yamato, som en gang var et lite, japansk jordbrukssamfunn som ble opprettet tidlig på 1900-tallet for å introdusere nye avlinger og jordbruksteknikker til Florida. I dag er det et museum og hage som tar for seg både tradisjonell og moderne japansk kultur, samtidig som det formidler historien om Yamato-kolonien. På visse lørdager kan du oppleve en sado (te-seremoni), koto (et tradisjonelt strengeinstrument) og kitsuke (kunsten å bære en kimono). Dette er en autentisk japansk kulturopplevelse som vil underholde, opplyse og inspirere deg.

Mens mange av de ikoniske Florida-eventyrene fra barndommen min ikke lenger eksisterer, så lever minnene videre. Og det er fremdeles nok av spennende og annerledes ting å gjøre i denne delstaten. Hvis du graver litt, så kan du finne helt unike Florida-attraksjoner som både kan ta pusten fra deg og få deg til å klø deg i hodet.

8-3-florida

Hva er det mest minneverdige stedet du har besøkt i Florida?

 

Av:

Midlife Road Trip

Få så mye som mulig ut av livet som middelaldrende! Bli med vertene Sandi og Rick mens de tar deg med på en morsom reise for å møte fantastiske mennesker, besøke spennende steder, smake på deilig mat, prøve nye utfordringer og oppleve alt livet har å by på. Midlife Road Trip er det perfekte botemiddelet mot en midtlivskrise!

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*