Storbritannia

Det deiligste med å bo i en gammel by som London er at du aldri vet hva du kommer til å finne. Du kan utforske de snirklete gatene i Covent Garden, smugene i Soho eller de fargerike, ombygde stallene i Belgravia og oppdage noe helt utenom det vanlige. Kanskje du finner et sted som lager den perfekte frokostvellingen, serverer herlig ettermiddagste med småkaker eller sushi som er like god som på de beste restaurantene, bare til halv pris. Nå har jeg bodd i London i over ti år og i løpet av den tiden har jeg kommet over noen flotte bortgjemte plasser enten ved å gå rundt på måfå eller etter å ha fått med meg stedet gjennom kjente. I denne posten samarbeider jeg med Expedia, Storbritannias ledende reisebyrå på nett, for å vise deg mine favorittsteder i hjembyen min og hjelpe reisende med å unngå de mest opplagte turistfellene og finne et særegent sted å spise.

Japansk mat

Hvis du er fast leser av bloggen min, vet du at jeg helt enkelt er en sushifantast som elsker å besøke favorittene Roka, Zuma og Nobu, men jeg har noen andre forslag hvis du har lyst til å finne noe mer uavhengig og mer unikt. Dinings i Marylebone er et sted du enkelt kunne gått forbi, ettersom den tilbaketrukne inngangen i Harcourt Street er lett å overse. Pass på at du ikke går glipp av den!
PIC 1

Til tross for det enkle og hyggelige interiøret som etterligner en tradisjonell japansk izakaya, er maten alt annet enn enkel. På menyen finner du en blanding av japanske småretter og moderne europeisk mat. Jeg elsker for eksempel deres tar-tar-chips med fet tunfisk og majones av jalapeño. Sett også av plass til trøffelisen deres; jeg tror ikke jeg har sett noe lignende noe annet sted!

Et annet herlig sushisted i nærmiljøet – og en ganske ny oppdagelse for min del – er Koji i Parson’s Green.

PIC 2

Disse opererer med åpen kjøkkenløsning slik at du kan følge med på arbeidet til sushimestrene mens du spiser den nydelige maten de har laget til deg. Vi simpelthen elsket deres rekegyoza, men pass på at du også bestiller et par cocktails siden de har den mest utsøkte Porn Star Martini.

Til slutt, hvis du er på shopping i Soho, bør du ta turen innom sushistedet Dozo. Jeg spiste en fantastisk lunsj der sammen med Lauren for noen måneder siden, og sushitallerkenen de serverte meg ligger fortsatt godt på minnet.

PIC 3

Det flotte med Dozo er at maten der er like fersk og av like høy kvalitet som på noen av de større sushirestaurantene, men med en lavere pris.

Brunsj

Mmm, brunsj – kanskje enhver bloggers favorittmåltid. Selv om jeg elsker de velkjente stedene for brunsj slik som Wolseley og Delaunay, så kan de ofte være i det dyreste laget og vanskelig å få bordbestilling hos. For ikke lenge siden oppdaget jeg Blixen i Spitalfields, en nydelig restaurant med hagetema.PIC 4

Jeg har bare vært der til lunsj, men dronningene av brunsjen, Emma og Rebecca, påstår at Blixen er et av deres favorittsteder for brunsj og jeg kan se for meg å bruke hele formiddagen der mens jeg leser en bok og koser meg med avocado og spinat dandert på en perfekt potetrösti.

Jeg har nevnt det tidligere: En sak jeg elsker ved brunsj er det tilfeldige ved det. Ta deg en spasertur rundt Westbourne Grove i Notting Hill, og snart vil du finne veien til 202 London, som er delvis motebutikk, delvis bokhandler og delvis moderne brunsjrestaurant.

PIC 5

Jeg er et vanemenneske og elsket deres bagel med røkt laks servert med en klatt kremost, mens min andre halvdel koste seg med en tallerken sydende fajitas – jeg sa det var tilfeldig!

Hvis kaffe er mer din greie, så er Caravan i King’s Cross berømt for sitt eget kaffebrenneri med bønner fra rundt om i verden. Alle kaffebønnene på Caravan er innkjøpt fra gårder som spesialiserer seg på særegen kaffe med fokus på at det skal være ferskt og av høy kvalitet men samtidig bærekraftig og ved hjelp av rettferdig handel.

PIC 6

Det som gjør Caravan litt annerledes er det artige industrielle interiøret som ser ut som en ombygd fabrikk med åpent røropplegg, sementgulv og et tak som er uferdig innendørs. Brunsjmenyen deres er også noe ganske annet enn den sedvanlige Eggs Benedict du får servert andre steder, og pannekakene her kommer med valgmuligheter så forskjellig som kokosnøttbrød, kremost av rabarbra og sitronkrem og friterte skiver av squash og mais.

Ettermiddagste med småkaker 

Jeg tror ikke jeg har hatt så mye ettermiddagste i hele mitt liv som i løpet av de siste to årene jeg har skrevet denne bloggen. Det har gitt meg muligheten til å prøve noen særdeles interessante nye steder og smake på noe helt spesielt istedenfor det samme gamle. Ettermiddagste på et av de beste hotellene i London kan være utrolig dyrt, men Firmdale-hotellene har noen rimeligere varianter. Jeg bare elsker disse hotellene med det unike interiøret der alt er designet av eieren Kit Kemp, som har en helt egen stil. 

PIC 7

Covent Garden Hotel er en av mine favoritter innen Firmdale-gruppen, og med ettermiddagste til 28 £ er det mye billigere enn på de eksepsjonelt luksuriøse hotellene i London og med samme høye kvalitet. Jeg vil også anbefale filmklubben deres, som har et godt tilbud på en toretters middag med et glass vin til 40 £, etterfulgt av selve filmen.

No.11 Cadogan Gardens er et alternativ med et mer unikt lokale. Hotellet ligger langs en av sidegatene rett ved Sloane Square og er et sjarmerende, tradisjonelt hus fra den viktorianske perioden. Det ble faktisk bygget av Lord Chelsea i det 19. århundre og var det ideelle tilfluktsstedet for aristokrater, politikere og kjendiser på den tiden. 

PIC 8

Jeg elsker salongen der de serverer te, og hotellet gir deg et avbrekk fra alle de travle butikkene i Sloane Square og på Kings Road.

Til slutt, dersom du vil oppleve ettermiddagste som er litt utenom de tradisjonelle små sandwichene og scones, vil jeg anbefale den spanskinspirerte teen på Ametsa with Arzak Instruction, Michelin-restauranten tilhørende Halkin Hotel.
PIC 9

Istedenfor det vanlige tretrinnstårnet med sandwicher og småkaker, får du her et utvalg spanske tapas etterfulgt av velsmakende desserter, alt til forholdsvis rimelige 32 £.

Cocktails 

Det finnes så mange barer i London som er del av en kjede eller ganske ensformige. Jeg elsker de som har sin egen stil, spesielt de som peiler seg mer inn mot min største interesse: reise. Den siste tiden har jeg blitt helt betatt av Mr Fogg’s Tavern i Covent Garden. I underetasjen finner du en livlig pub, i overetasjen en mer avmålt ginsalong. Stedet er utsmykket med suvenirer fra reisene til den fiktive personen Mr Fogg, som har gitt navn til stedet, så her er det noe interessant å få øye på i hver krik og krok. Når det gjelder drinker, satte jeg spesielt pris på cocktailen Trans-Siberian Express, som inneholder en god blanding vodka, crème de framboise, sitron, ananassaft, avrundet med litt champagne.
PIC 10

Cahoots i Kingly Court er en annen av mine favoritter blant barene fokusert på reise, der temaet er en ubrukt t-banestasjon fra 1940-tallet. Her får du oppleve litt historie fra den andre verdenskrig, ettersom cocktailene serveres i uvanlige begere slik som melkeflasker, tekanner og termoser. 

PIC 11

Den siste reiserelaterte perlen i samlingen min er Booking Office på St Pancras Renaissance Hotel

PIC 12

Booking Office befinner seg i et lokale som en gang i tiden var et travelt billettkontor på St. Pancras jernbanestasjon, og har utsikt mot perrongen slik at du kan følge med når togene ruller sakte inn på stasjonen. Det du må få med deg her er de forskjellige punsjdrikkene laget etter gamle oppskrifter som hedrer barens røtter i den viktorianske perioden. Prøv sjampanjepunsjen laget av Somerset Cider Brandy, Marachino-likør, appelsin-Curaçao, hjemmelaget appelsin- og sitronblanding og en hel flaske med Veuve Cliquot-sjampanje…

PIC 13

Skål!

 

Post By – The Silver Spoon @angiesilverspoon

1
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*