Tromsø: det ultimate vintereventyret!

Har du aldri vært i Nord Norge? Har du sett bilder av nordlys, reinsdyr, fjell og fjorder, og tenkt at du må dra, men allltid endt opp med å dra til syden på jakt etter sol og varme isteden? Nå som høstferien nærmer seg etter en usedvanlig varm sommer, kanskje det er på tide å prøve noe nytt?
Isteden for en sedvanlig storbyferie, sjekk ut Tromsø for en mer naturvennlig ferieopplevelse nord for den arktiske sirkel.

Mens turistsesongen går mot slutten i store deler av Europa er den bare på vei over i en ny fase i Tromsø. Midnattsol, fjellturer, fiske og et bredt utvalg av kulturelle tilbud er i ferd med å bli byttet ut med hvalsafari, mørketid, nordlysjakt og fantastiske skimuligheter.

Mørketia i Tromsø begynner for alvor 25 november og varer helt til 21 januar, noe som også gjør denne perioden perfekt til å oppleve nordlys. Nordlyset er ikke noe som kan garanteres, men det arrangeres mange turer fra Tromsø sentrum hvor turister kjøres dit det er meldt størst sannsynlighet for nordlys. Du kan også følge nordlysvarselet selv.

 

En annen spektakulær opplevelse som kan oppleves nord for polarsirkelen er hvalsafari. Hvalene følger sildestimene som reiser nordover om vinteren, og pleier å ankomme Senja i november. I mørketia drar det som regel båter ut på hvalsafari fra Tromsø hver dag. I perioder hvor det ikke er så mye hval tilbyr disse selskapene ofte wildlife-safari hvor de ser etter sel, havørn, elg og reinsdyr, og også ofte nordlysjakt og tradisjonelle samiske opplevelser som kjøring med reinsdyr i slede eller overnatting i gammer på fjellet.

Tromsø by har et veldig kompakt sentrum, noe som kan være praktisk hvis man bare er på besøk en langhelg, eller hvis man gjerne har mye man vil oppleve på kort tid. De fleste butikkene, utestedene, barene og resturantene ligger langs samme gate, Storgata. Dette er også praktisk hvis det er dårlig vær og du skal skynde deg fra hotellet, til resturanten og så videre til en bar eller et utested.

En fin måte å få oversikt over byen er å ta bussen mot Tromsdalen, over broa, forbi Ishavskatedralen og enten ta  pendelbanen Fjellheisen opp på Storsteinen (421 moh) eller gå opp selv. Fra Storsteinen har man en fantastisk utsikt over hele Tromsø og de omkringliggende fjell og fjorder , og også god utsikt til Tromsdalstinden, (1238 moh) en populær destinasjon for fjellturer i området.

Tromsø har noe å by på for alle, enten du bare er innom et par timer på vei enda lengre nord med Hurtigruta, eller om du tar deg fri en uke for å oppleve alle de tingene man bare kan oppleve så langt nord. En ting er i hvertfall sikkert, etter en tur til Tromsø vil du alltid ha noe spennende å fortelle dine utenlandske venner når de spør hvordan det er å bo i Norge.

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*