Treningsreiser

Den siste søndagen i oktober markerer for mange den offisielle overgangen til mørketiden. Etter hvert som høstmørket for alvor brer seg inn over vårt langstrakte land og dagene blir kortere, blir det også mindre tid til trening og aktivitet ute i det fri. I denne perioden hvor regn og vind gjerne preger værbildet er treningssentrene ofte fylt til randen av treningsglade mennesker. For mange blir det imidlertid aldri helt det samme å trene på et treningssenter som ute i naturen, og det har sannsynligvis vært med på å gjøre såkalte treningsreiser til en ny trend blant oss nordmenn.

Treningsreiser – den nye trenden

Treningsreiser har etter hvert blitt en hovedkategori innenfor reiser, og også en av de aller mest populære. Reisebyrå som spesialiserer seg på treningsreiser har vokst frem, og de store aktørene har følgt etter og utvidet sitt tilbud innen treningsreiser betraktelig. I dag velger mange reisende hoteller basert på deres treningstilbud. Det holder ikke lenger med et treningsstudio. Derfor finner du i dag tilbud som personlige trenere, instruktører innen en rekke ulike aktiviteter og treningsformer, aktiviteter o.l. på mange hoteller på typiske feriedestinasjoner.

treningsreise-løping

Foto: Braden Collum. via unsplash.com

I en travel hverdag med både jobb og barn kan det være utfordrende å finne tid til trening og aktivitet. Derfor ser mange på ferien som en gyllen mulighet til å enten hente igjen det tapte, eller kickstarte treningsopplegget. En treningsreise behøver ikke nødvendigvis være fylt til randen med trening og aktiviteter hele dagen, hver eneste dag. Hvor aktiv ens treningsreise skal være velger en naturligvis selv. Mange foretrekker å ta ferien som en slags retreat, hvor det er tid til både avslapping, trening, god mat og masse mer, mens andre gjerne vil gå «all in» hvor treningsferien er fylt opp med trening og aktiviteter.

Uansett hva du foretrekker, vil du med dagens utvalg av treningsreiser etter all sannsynlighet finne noe for deg. For deg som gjerne vil kombinere trenings og avslapning er det en rekke ulike tilbud på de tradisjonelle feriedestinasjonene. Er du på jakt etter en ren treningsferie kan for eksempel en surf camp i Portugal være midt i blinken. Nedenfor har vi listet opp tre destinasjoner som egner seg godt for treningsreiser.

Surfeferie i Ericeira, Portugal

Ericeira er en sjarmerende fiskelandsby, beliggende ca. tre kvarter nord for hovedstaden Lisboa. Foruten å by på verdenskjente bølger som Pedra Branca, kan du i Ericeira nyte god mat og et veldig bra uteliv. Ericeira har en stor strand, men beliggende rundt Ericeira finner du mange mindre strender som gjerne egner seg for den litt mer viderekomne surferen. Flere ulike aktører arrangerer surfeferier til Ericeira, hvilket betyr at du selv kan velge hvor intensivt og hvor lenge surfeferien din skal vare.

treningsreiser-portugal-surfing

Foto: Teddy Kelley, via unsplash.com

Reiser til Ericeira kan du finne her.


Treningsreiser til Alanya

Alanya, som gjerne ofte forbindes med charter blant oss nordmenn, er faktisk en relativt stor by med sine i underkant av 300 000 innbyggere. Alanya har imidlertid flere treningsresorter hvor en treningsferie lar seg kombinere med avslapping. Flere norske fotballklubber drar til blant annet Alanya i oppkjøringen til ny sesong, hvilket burde tyde på at Alanya egner seg godt for aktive treningsferier.

treningsreise-tyrkia-panorama

Foto: Mahir Uysal, via unsplash.com

Frister det med en reise til Alanya? Da bør du ta en titt her.


Treningsreiser på sykkel til Gran Canaria

Gran Canaria har i en årrekke vært nordmenns feriefavoritt. Denne øya utenfor Afrika forbindes gjerne ofte med charterferier hvor tiden hovedsakelig tilbringes ved bassenget. Imidlertid har Gran Canaria en veldig variert meny å by på, og et terreng som egner seg godt for sykling. Flere aktører arrangerer treningsferier til Gran Canaria, og trives du ikke på sykkelen kan du alltids gå for en golf- eller tennisferie.

treningsreise-på-sykkel-til-gran-canaria

Foto: John Gibbons. via unsplash.com

Les mer om reiser til Gran Canaria her.


 

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*