Tre uforglemmelige fotturer i Norge og Sverige

Hvis du er glad i å dra på fottur eller drømmer om en aktiv ferie, har du definitivt kommet til riktig sted. Her anbefaler vi nemlig 3 ulike vakre destinasjoner hvor du kan dra på fottur i Norge og Sverige. Få inspirasjon her, og finn din neste fottur destinasjon.

 

Fottur i Norge

Å dra på fottur i Norge er ekstremt populært, og utelandske turister strømmer til for å oppleve vårt vakre landskap. I Storbritannia har til og med de nasjonale avisene fått øynene opp for ordet friluftsliv, som er spådd å ta over tronen etter danskenes «hygge» som tok Storbritannia med storm i 2016. Norge har et solid utvalg av vakre landskap som egner seg perfekt for fotturer.

 

Trolltunga

Et av disse stedene er spektakulære Trolltunga, hvor man har en fantastisk utsikt over Ringedalsvatnet. Fotturen starter i Skjeggedal, og er en utfordring selv for erfarne friluftsmennesker. Dersom du kommer deg til toppen vil du bli møtt av et fantastisk syn fra den enorme fjellhyllen som rager ut i landskapet. Fra toppen av Trolltunga har du ikke bare utsikt over Ringedalsvatnet, men også utover en rekke andre fjelltopper og daler.

Fotturen er rundt 20 kilometer lang, og anslås å ta ca. 10 timer totalt.

Du kan få en forsmak på hva som venter deg i 360 graders videoen av Trolltunga under:


Dersom du skal på fottur i Norge er Trolltunga et av de aller mest spektakulære stedene å dra. Fotturen er utfordrende og krever at man er i relativt god fysisk form. Har du det som skal til?

Finn overnattingsmuligheter nær Trolltunga her.


 

Steindalsfossen

En annen interessant destinasjon for en fottur i Norge er Steindalsfossen, som ligger i den gamle handelsbyen Norheimsund. Her finner du nemlig en av verdens mest idylliske og vakre fosser. I Steindalsfossen kan du faktisk komme så tett på at du kan gå bak selve fossen – uten å bli våt. Dette gjør opplevelsen enda mer fortryllende. Steindalfossen er absolutt en anbefaling verdig med henhold til fotturer i Norge.

I videoen under har du selv muligheten til å oppleve Steindalfossen på nært hold:


Norheimsund ligger langs Hardangerfjorden og er uten tvil verdt et besøk dersom du er på jakt etter en vakker naturopplevelse i i Norge.

Les mer om Norheimsund og hvordan du kommer deg dit her.


 

Vandreturer i Sverige

Vårt naboland Sverige har også et solid antall destinasjoner perfekt for fotturer, hvor du kan betrakte vakre naturopplevelser på nært hold. Under finner du en av våre absolutte favoritter.

 

Skinnskatteberg

For fullt utbytte av opplevelsen bør du faktisk legge turen litt utenfor byen Skinnskatteberg, hvor du kan legge ut på en av de vakreste fotturene Sverige har å by på, samtidig som du har muligheten til å ta del i av unik wellness-opplevelse. Her finner du nemlig idylliske Kolarby Eco-lodge, som er en sauna beliggende midt i naturen hvor du har muligheten til å få et virkelig avbrekk fra hverdagen.

De vakre skogområdene er også perfekte for fotturer, og kombinert med de fredfylte innsjøene rundt Kolarbyn er dette definitivt balsam for sjelen.

Her har du muligheten til å oppleve en av de vakreste fotturene Sveirge har å by på, og du kan være sikker på å oppleve naturopplevelser utenom det vanlige. Sjekk selv ut hvor vakkert og fredfylt området er i denne 360 graders videoen:


Det er et utall av muligheter for fotturer i Sverige, men du vil ikke angre dersom du velger Skinnskatteberg. Utover utrolig vakre naturomgievelser byr byen også på spennende museer, markeder, barer og mye mer.

Les mer om Skinnskatteberg og hvordan du kommer deg dit her.


Om 360 graders videoene

Videoene i denne artikkelen er laget av et engelsk kamerateam bestående av to fotograer fra byrået Sibling and Ribal, og er filmet for Expedia.

Dersom du er interessert i å se liknende videoer av andre idylliske områder i Norden kan du se mer her.

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*