Tónlist! De beste konsertstedene i Reykjavik, Island

Det er ikke rart at Island gang på gang har blitt kåret til et av verdens mest spennende reisemål. Vill og vakker natur vekker oppsikt, og de varme kildene i den blå lagune er ikke noe vi sier nei takk til. Allikevel har Island så mye mer å by på. Kulturelt sett er landet, med Reykjavik i spissen, et mekka for kunst, mote og musikk. Ikke dermed sagt at disse ikke henger sammen. Islandsk musikk har ofte blitt sett på som et produkt av det eklektiske og forunderlige landskapet. Fra Björk og Sigur Rós til Múm og Of Monsters and Men – at de alle kommer fra et land rundt 320.000 innbyggere er nærmest utrolig. Det er ikke tvil om at Island gir inspirasjon uten sidestykke. Bli med på en musikalsk reise til nordens mest mytiske og mystiske land.

Iceland Airwaves – årets siste, store festivalopplevelse

Den perfekte introduksjonen til det islandske musikklandskapet er landets største musikkfestival, Iceland Airwaves. Det foregår fra 30. oktober til 3. november og er en av de seneste festivalene til å gå av stablen i hele Europa. Det er altså ikke for sent å få en dose festivalfølelse, selv om denne foregår på forskjellige konsertsteder rundt om i Reykjavik. I år står artister fra hele Europa på plakaten, med Múm, Sin Fang og Ólöf Arnalds om islandske trekkplastere.

Harpa – fra klassisk til pop

Én festival er ikke nok til å bli mett av islandsk musikk, og vil du være først ute med det siste er det lurt å sjekke ut hva de ulike konsertstedene i Reykjavik har å by på. Harpa er den ypperste i sin klasse – en nyåpnet designdoning – med et spennende musikktilbud utover høsten. Her finnes en god blanding av klassisk musikk og storslått islandsk popkunst. Dette vil du ikke gå glipp av.

Austurbakki 2, 101 Reykjavik

Kaffibarinn – Reykjaviks kuleste bar?

Eller kaffebaren, som det ville blitt på norsk. Det første du blir møtt med er et skilt i London Undergrunn-stil, og det har sin forklaring. Damon Albarn (Blur) er nemlig deleier, og det burde være grunn nok til å sjekke ut den trendy og koselige baren. Her står i hvert fall musikk i høysete – med islandsk og britpop-toner om hverandre.

Miðbær, 101 Reykjavik

Hemmi og Valdi – intime spontankonserter

Noe mindre, men hakket hippere, er Hemmi og Valdi i Reykjavik. Opprinnelig er det en kolonial fra gammelt av, men nå har det koselige bygget begynt å huse konserter i fleng med muligheten til å feste natten ut. Du ville kanskje ikke trodd det om du besøker den søte, lille kafeen på dagtid. Utover kvelden dukker det derimot ofte opp spontankonserter med alt fra hipp electro til banjospilling.

Laugavegur 21, 101 Reykjavik

Cafe Amsterdam – rockealibi og musikalsk bauta

De siste årene har flere konsertarenaer forsvunnet av økonomiske årsaker, og det er derfor gledelig at Cafe Amsterdam fortsatt står støtt i bybildet. Stedet er kjent som Reykjaviks rockealibi, og det er her progrock og heavyrock møter Islands populære indie-scene. Dette er konsertarenaen som tar pulsen på Reykjaviks musikkliv, og det er sannsynligvis her du først får se Islands neste Sigur Rós.

Hafnarstræti 5, 101 Reykjavik
 

Hvem tror du er den neste  Sigur Rós? Kommenter under artikkelen eller tweet oss på @ExpediaNO. Eller hvorfor ikke reise til Island for å finne det ut? Sjekk ut våre pakketilbud til Island.

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*