Tips: Dette må du oppleve i Praha

Med sin uvanlig flotte arkitektur og yrende liv er Praha den sjette mest populære byen i Europa, dermed en attraktiv destinasjon for oss nordmenn når vi skal på en weekendtur. Vi har satt sammen en liten liste med tips slik at du får mest mulig ut av oppholdet.

Foto: Ryan Lum, via Unsplash

Byen med 1.2 millioner innbyggere er på UNESCO sin verdensarvliste grunnet den ærverdige og godt bevarte bebyggelsen, som i enhver storby har også Praha en elv som setter preg på bybildet. Elven Moldau renner tvers gjennom Prahas gater, og her vil du finne en mengde flotte restauranter, cafeer og puber hvor du kan nyte en klassisk Tsjekkisk øl.

En plass som er verdt å få med seg når du besøker Praha er John Lennon veggen. Han ble en helt for tsjekkisk ungdom etter hans død desember 1980. I tillegg klarte ikke styresmaktene å hindre at ungdommene uttrykket sine følelser rundt kommunistregimet til Gustav Husak i 1988. I dag symboliserer veggen noe av det fineste som finnes fred og kjærlighet.

Foto: Rodrigo Ardilha, via Unsplash

I gaten Seifertova 13 kan du oppleve en helt spesiell restaurant, Secret of Raw. Det ligger i navnet, rå mat som serveres på en morsom, givende og kreative måte. I følge restauranten skal rå mat hjelpe på for å opprettholde en vakker, ungdommelig kropp og helbrede sykdommer. Du kommer garantert til å få et minne for livet.

 Etter lange dager med handling og utforskning av byen, er det alltid godt å unne seg noe ekstra. I Praha har de en mengde billige og gode spa muligheter med topp fasiliteter. Tilbudene variere fra hotell til hotell, derfor anbefales det å finne ditt behov før du bestiller overnatting. Et godt alternativ er Hotel Hoffmeister som er et fem stjerners spa hotell.

Håper tipsene falt i smak, og har du andre tips legg gjerne igjen en kommentar.

Ønsker du å bestille reise til Praha, trykk her.

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*