Ta dykkerlappen i utlandet: Verdens beste steder å dykke for nybegynnere

Ønsker du å lære å dykke og ta dykkerlappen, men er usikker på hvor du bør reise som ny i gamet? Vi viser vei!

Det er ikke alle steder det er like lett å dykke, og noen steder er bedre tilrettelagt enn andre. Ditt første dykk skal være spennende, men føles trygt, og det krever ikke bare gode dykkeinstruktører, men også god sikt og en følelse av kontroll. Her kommer en oversikt over de beste stedene for dykking i utlandet for deg som nybegynner.

Fantastisk sikt i Nha Trang, Vietnam

Foto: Archaique Chang, via Unsplash

Dette området er kjent for ha opp til 40 meters sikt på en god dag, og du kan finne et spennende utvalg av fisk, havskilpadder og korallrev under vannoverflaten. Det finnes flust av dykkerskoler i sentrum hvor du også kan ta dykkerlappen, og de fleste tilbyr relativt billige kurs. Både praksis og teori er som regel inkludert i prisen. Nha Trang tilbyr også prøvedykk, som gir deg muligheten til å dykke på ryggen til en erfaren dykker, slik at du kan få følelsen av hvordan det vil bli når du skal gjøre det på egen hånd. Mange tar bare dette ene prøvedykket og kjenner seg forsynt, mens andre får blod på tann. Om du ønsker å fortsette, blir ofte prøvedykket inkludert i prisen.

Korallrev og snille bølger i Hol Chan, Belize 

Belize er en ettertraktet dykkedestinasjon, både for eksperter og for nybegynnere, og er svært godt egnet for deg som ønsker å ta dykkerlappen i utlandet. Denne delen av det karibiske hav er relativ rolig og kan skryte av å huse et av det aller største korallrevene i verden – bare slått av Australias Great Barrier Reef. Det finnes flere grunne strender i området, som  gjerne tas i bruk helt i begynnelsen av dykkekurset. Det kan fort bli folksomt i Hol Chan Marine Park, så det kan være lurt å reise litt utenfor sesong. Unngå august til oktober, da denne tiden er kjent som orkantid og ikke ideell for dykking (eller noe særlig annet!).

Lek Robinson Crusoe med dykkemaske på Gili-øyene, Indonesia

Foto: Andres Abogabir, via Unsplash

Om du leter etter en dykkeopplevelse ispedd øde strandopplevelse og følelsen av ingenmannsland, er Gili-øyene rette stedet for deg. Det finnes flere flotte dykkemuligheter på hver øy, og det er mange grunne områder med sandbunn som kan være kjempefint for de første øvelsene. Men husk at  understrømningene til tider kan bli nokså kraftige. Det er med andre ord viktig å ta forhåndsregler og å melde deg på kurs for nybegynnere. Undervannslivet på Gili-øyene er ikke mindre enn fantastisk, med stor mulighet for å se både hai og papegøyefisk (sistenvnte spesielt under fullmåne). Dette er virkelig et sted for nysgjerrige, men samtidig bedagelige, sjeler.

Variert marineliv på Hawaii, USA

Vi er mange som kunne ønske oss en tur til Hawaii, og hva er vel ikke en bedre unnskyldning enn at Hawaii tilbyr noen av verdens beste dykkemuligheter for nybegynnere? På Hawaii finner du det du trenger for å lære, prøve og utvikle dine dykkeferdigheter. I tillegg oppdager du et rikt undervannsliv som er ekstra variert på grunn av det varme vannet som holder samme temperatur året gjennom. Dessuten kan du glede deg til å komme opp til overflaten, hvor BH-er av kokosnøtt og bastskjørt ligger å venter på deg, og hvor natten blir til morgen mens du danser i soloppgangen. Hawaii er med andre ord perfekt for deg som drømmer om å dykke i utlandet,

Avslappet vibb på Ko Lanta, Thailand

Mange ville nok trukket frem Ko Tao som Thailands aller beste dykkeområde utenlands for nybegynnere. Dette er langt fra feil, men Ko Tao er blitt svært folksomt, og det kan derfor være lurt å se seg etter andre områder i nærheten. Ko Lanta er nokså likt Ko Tao rent dykkemessig, men har en roligere og mer avslappet atmosfære som kommer godt med når man skal ut på sine første dykk. Merk deg at du ikke kan dykke direkte fra Ko Lanta, men må reise ut til en av de små øyene like utenfor – Hin Daeng og Hin  Muang er de mest populære, og kjent for å være to av de beste dykkestedene i Thailand og utlandet generelt. Det er også gode muligheter for snorkling i området. Sjekk for eksempel ut Smaragdgrotten.

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*