Gå syvfjellsturen og opplev vakre Bergen fra høyden

Siden 1948 har bergenserne hvert år lagt ut på syvfjellsturen, som i dag tar deltakerne fra Gravdal til Marken i Bergen sentrum. På veien dit skal man over syv fjell, hvor Lyderhorn er det første hinderet.

syvfjellsturen-bergen

Foto: Tom Skarbek-Wazynski, via unsplash.com


Lydehorn er det vestligste av de sju fjellene, og ligger i underkant av 400 meter over havet. Fra Lyderhorn skal du videre til Damsgårdsfjellet. Damsgårdsfjellet ligger i underkant av 350 meter over havet, og er således det laveste av de syv fjellene. Det tredje hinderet på syvfjellsturen er Løvstakken, som av mange anses for å ha den fineste varden av byfjellene. Løvstakken ligger om lag 480 meter over havet, og har en utrolig vakker utsikt over både Bergen by, Fyllingsdalen og mye mer.

Fra Løvstakken skal man ned på bakkenivå til Årstad, hvor det som regel serveres drikkevarer til deltakerne på syvfjellsturen. Denne strekningen markerer også et skifte i syvfjellsturen, da man nå skal over til andre siden av Bergen by. Første hinder på denne delen av syvfjellsturen er majestetiske Ulriken, som er det klart høyeste fjellet på turen. Ulriken ligger 643 meter over havet, og er man ikke deltaker på syvfjellsturen kan man også ta gondolbanen opp til toppen. Fra utsiktsplatået på Ulriken har man milevis med utsikt over Bergen by, skjærgårder, fjell og fjorder. På toppen ligger det også en restaurant hvor man kan nyte et bedre måltid om man har litt bedre tid.

syvfjellsturen-bergen

Foto: Sharon Christina Rørvik, via unsplash.com


Når Ulriken er besteget, er neste hinder på syvfjellsturen fjellet som kanskje er enda mer kjent enn Ulriken, nemlig Fløyfjellet, eller Fløyen som det heter på folkemunne. Fløyen har, som Ulriken, et utsiktsplatå som er veldig egnet for å nyte utsikten utover både by, fjord og fjell. I tillegg går det også en kabelbane fra sentrum og opp til toppen av Fløyen, hvilket gjør at toppen er lett tilgjengelig for alle og enhver. Går man imidlertid syvfjellsturen er naturlig nok ikke kabelbanen Fløibanen et alternativ, og etter å ha kommet deg ned fra toppen av Ulriken, går turen videre til Svartediket og etter hvert toppen av Fløyen. Fra Fløyen skal man videre opp til Rundemanen, som ligger om lag 570 meter over havet. Herfra går turen ned til Sandviksfjellet som ligger ca 390 meter over havet, som er det siste fjellet på syvfjellsturen. Med de syv fjell besteget, er det bare sjarmøretappen ned til Marken i sentrum som gjenstår, hvor man kan hente beviset som viser at man har fullført syvfjellsturen.

syvfjellsturen-bergen

Foto: Harry Burk, via unsplash.com


Kunne du tenke deg å melde deg på Syvfjellsturen 2018, så finner den sted 27.mai neste år. Turen er om lag 35 kilometer lang, og tar 8-12 timer å fullføre. Les mer om Syvfjellsturen her.

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*