Strömstad, Koster og Trollhättan

Om du bare tenker shopping, så tenk igjen!

Om du er fra Norge kjenner du mest sannsynlig Strømstad for en ting; shopping. Hver dag kommer det masse nordmenn over grensen for å shoppe i byen, en søt by på vestkysten av Sverige. Men, det er allikevel mye mer enn bare lave priser i Strømstad. Du finner også en utrolig by med bra nattliv og fine plasser.

Jeg dro til Kosterøyene før lunsj, og på fergen møtte jeg en gruppe gutter som skulle ut å feire noe de kalte «the Round Table». Som bestod av omtrent 50 karer som drakk øl klokken 11 på formiddagen. Jeg satt meg ned med dem og de forklarte straks hva konseptet gikk ut på.

Sveriges første maritime nasjonalpark ligger i Strømstad, den heter Kosterhavet og ligger ved Kosterøyene. Øyene ligger nord i Bohuslen og har et fint nettverk av stier som løper gjennom mange områder med skjønn natur og er perfekte for gåturer. Det er to øyer, Nordkoster og Sydkoster, og du kan oppleve begge enten ved å gå eller sykle. Disse øyene er Sveriges vestligste bebodde øyer ifølge Visit Sweden.

Jeg opplevde begge øyene, fra nord til sør og øst til vest. Det var en fin dag med gåing, mye sol og vind. Et fint sted å bruke dagen og slappe av med en kaffe mens du nyter utsikten. Strømstad tilbyr sjø og natur og seiling og byliv med et stort utvalg butikker og et ganske bra nattliv. Ferger til Kosterøyene kjører fra Strømstad hele året rundt, og du finner tidstabellen på www.kostermarin.se.  For å reise fra Oslo kan du ta buss eller tog til Halden, og lokalbuss derfra.

Trollhättan

Etter en strålende helg i Strømstad dro jeg til Trolhatten med et mål; å se det svenske kraftselskapet Vattenfall slippe fri 300 000 liter per sekund ned i den gamle elva.

Navnet «Trollhatten» kommer fra everntyrene. Menneskene trodde at gigantiske troll levde i Gøta elva og at øyene i elva var hattene deres. Det er en stille by full av farger.

Jeg dro for å se Trollhattefallen under masse regn, lyn og torden. På slaget 15 åpnet de flodgatene, vannet ble sluppet fri, og showet begynte. Det var utrolig å se alt det vannet, som gir energi til mange svenske byer, falle ned!

Trollhattefallen finner sted på de følgende tidene:
May, juni og september: lørdager klokken 15.00
July og august: daglig 15.00, under fossfestivalen (fallens dagar): 12, 14, 16, 18, 20 og 23.00

I am text block. click the edit button to change this text.

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*