Sykkelferie langs Den Danske Rivieraen

Bare tre kvarters togreise nord for København finner du Helsingør, som er en av byene på Sjællands nordkyst, og som også kalles Den Danske Rivieraen.
Helsingør har i 800 år hatt en viktig plass i historien, og du kan ikke unngå å kjenne historiens vingesus i byens gamle sentrum, på havnefronten og på Kronborg Slot.

helsingor_elsinore_nordsjaelland_kronborgslot

Sykkelferie i Kongernes Nordsjælland langs Den Danske Rivieraen. Kronborg Slot i Helsingør. Foto: VisitNordsjælland. 

Rikt kultur- og handelsliv

Gå på oppdagelse i byen med den gratis guideboken ”Kulturpromenaden Elsinore Walk”. Her blir du blant annet introdusert for Helsingørs spennende historiske severdigheter, de moderne kulturhusene og inspirerende museer.
På veien gjennom byens gater og smug går du forbi de mange hyggelige butikkene, som byr på alt fra luksusgjenbruk til nyeste mote, og et stort utvalg av lokale spesialiteter.

På sykkel langs Den Danske Rivieraen

Har du behov for frisk vind i håret og røde kinn, så gjør som mange andre og kombiner turen til Helsingør med en sykkeltur i Nordsjælland. Her kan du holde aktiv ferie, mens du nyter utsikten.

nivaa_nordsjaelland_kitesurfing

Nyt utsikten i Kongernes Nordsjælland langs Den Danske Rivieraen. Her ser man kitesurfere ved Nivå Bugt. Foto: VisitNordsjælland. Følg med på Instagram og Facebook.

En populær tur går fra Helsingør og videre langs Nordkystruten, som følger kysten på Den Danske Rivieraen. Det er gode opplevelser for både utendørsentusiaster som vil ha pulsen opp, og for livsnytere som vil gire helt ned.
Her kan du ta en avstikker og kjøre gjennom vakre dype skoger, og deretter sykle tilbake til Den Danske Rivieraen, med kilometervis av flotte hvite sandstrender, hvor du kan kjøle deg ned i vannkanten.
Langs kysten ligger badebyene som perler på en snor. En helt spesiell badebystemning opplever du blant annet på de flotte strendene, på de hyggelige markedene og på områdets sjarmerende og luksuriøse badehoteller.

frederiksborg_slot_nordsjaelland

Sykkelferie i Kongernes Nordsjælland langs Den Danske Rivieraen. Ta en avstikker og opplev Frederiksborg Slot i Hillerød. Foto: VisitNordsjælland. 

Kjærlighet på sykkel

Hvis du foretrekker et romantisk opphold med din kjære, kan du finne inspirasjon til ferien på visitnordsjaelland.com. Her finner du de beste tipsene hvis dere vil kose dere litt ekstra med konseptet Kjærlighet på sykkel. Det er tre ruter å velge mellom, og hver rute har spesielt fokus på kultur, kjærlighet og utsikt.

hundested_nordsjaelland_cruise_viking

Sykkelferie i Kongernes Nordsjælland langs Den Danske Rivieraen. Kontrastene møtes. Cruise-skip og vikingskip ved Hundested. Foto: VisitNordsjælland.

Du kan booke turene hos våre samarbeidspartnere, som ordner de praktiske tingene. For eksempel så sørger de for å transportere bagasjen din slik at du bare kan hoppe på sykkelen og nyte turen.

Kombiner sykkelferien med unike matopplevelser

Du bør unne deg en smak av Nordsjælland. For hvis du liker god mat, er du havnet det helt riktige stedet. Nordsjællands frodige natur og delikatesser var tidligere forbeholdt de københavnske kongene, men i dag kan alle foodier smake seg gjennom lekre lokale råvarer. Nordsjælland er kjent som Københavns spiskammer, og mange av Danmarks aller beste kokker finner inspirasjon til nye nordiske ingredienser i området. Det blir derfor levert nordsjællandske råvarer av høyeste kvalitet til flere Michelin-restauranter.
Du kan gå på jakt etter den gode smaken i gårdbutikker og på spisesteder i området. Her bugner det av lokale kvalitetsprodukter.
Mens du smaker på den lokaldyrkede hvitvinen, tar en bit av den silkemyke sjokoladen, eller setter tennene i den økologiske okse-biffen, kan du ha god samvittighet – for du kommer til å forbrenne det igjen når sykkelturen fortsetter i morgen.

gilleleje_nordsjaelland_solnedgang

Sykkelferie i Kongernes Nordsjælland langs Den Danske Rivieraen. Solnedgang ved stranden i Gilleleje. Foto: VisitNordsjælland. Følg med på Instagram og Facebook.

Få flere ferietips på www.visitnordsjaelland.com og følg oss på Instagram og Facebook.

Tekst og bilder: VisitNordsjælland

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*