Svensk sykkelferie med familien

Kunne du tenke deg å utforske nabolandet i friluft, men er usikker på hvordan du bør dra? Vi gir deg en oversikt over de beste svenske sykkeldestinasjonene.

Finn ditt sykkelparadis på Gotland

Foto: Jon Flobrant, via Unsplash

Gotland er en lekegrind for både store og små sykkelentusiaster. Her finnes lange, hvite strender, praktiske teltområder, slakke bakker og hyggelige gater. Dere kan leie sykler der eller ta med deres egne. Det er flust av turistboder som kan hjelpe deg med å legge sykkelruter og beregne avstand. Ta dere også en tur til Visby, et perfekt avbrekk i sykkelferien. Det er også her Pippi Langstrømpe ble spilt inn, og det er til og med mulig å besøke huset hennes Villa Villekulla i fornøyelsesparken Kneippbyen.

Øyidyll på Koster

Båtfolk har lagt sin elsk på Koster i mange tiår allerede, men du trenger ikke å ha egen båt for å besøke Kosterøyene. Det går jevnlig båtruter fra Strømstad, og du kan ta kabelferge mellom de to øyene, om  du skulle ønske å besøke begge to. Koster er et supert sykkelsted, med lite trafikk og mange rasteplasser. Dere kan også slå opp telt nærmest hvor som helst, og det finnes også flere relativt rimelige ungdomsherberger i området.

Uanstrengt sykling langs Klaralvsbanan

Klaralvsbanan var i sin tid en jernbanerute, men fungerer i dag som trafikkfri natursti. Banen starter i Hammarö og fortsetter til Karlstad, gjennom Forshaga, Deje, Ransäter, Munkfors, Hagfors, Uddeholm, Ekshärad, Stöllet og ender i Sysslebäck. Banen er 90 kilometer lang, og hele strekningen er asfaltert. Du kan leie sykler langs hele stien. Det fins også muligheter for overnatting, eventuelt kan du sette opp eget telt.

Bilfri sykkelferie langs Göta kanal

Mye på grunn av den behagelige roen og vissheten om at småbarna kan boltre seg langs kanalen uten å måtte passe seg for bilene, er dette en av de mest populære sykkelrutene i Sverige. Kanalen strekker seg fra Mem til Sjøtorp og er 190 kilometer lang. Det finnes steder å spise, sove og slappe av langs veien, og det er gjerne mange andre syklister på tur i dette området. Sykkelturen kan fort bli en sosial opplevelse!

Fjellsykling i Åre

Foto: Gustav Gullstrand, via Unsplash

Denne varianten er for den mer aktive familien, gjerne med litt eldre barn. Åre er et kjent vintersted, men er også flott på sommeren og høsten – både til fots og på sykkelen. Såkalt downhillsykling er spesielt populært i Åre, og mange tusen turister tar turen hit i perioden juni til oktober. Da holder Åre Bike Park åpent. Det er også mulig å velge roligere sykkelturer i området, og dere kan også padle,  fiske og bade i de mange elvene i området.

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*