Utforsk Carolina-delstatenes naturskjønnhet og mangfold

Når jeg tenker på strendene i Carolina-delstatene, så ser jeg for meg filmscener. Jeg hører strandgjestenes tykke, melodiske sørstatsdialekter, kjenner sjøsaltet i luften og ser for meg et kjærestepar gå hånd i hånd på sanden mens et pariserhjul sakte spinner rundt i takt med musikken og det danses Carolina Shag på strandpromenaden. Jeg ser for meg en familie som nipper til søt isté på verandaen mens sivet hvisker i vinden, bølgene slår inn mot fjæra og et fyrtårn blinker langt unna. Det er nesten magisk.

4-1-carolinas

Så hva gjør en god strand? Det kommer an på hvem du spør. Vi drar alle på stranden av forskjellige grunner: kanskje en familiegjenforening, for å finne fred og ro, se solen stå opp eller gå ned, eller for å surfe og svømme. Det er like mange forskjellige typer strender i Carolina-delstatene som det er strender å besøke.

Carolina-delstatene har alt fra parasolldekkede strender til skjulte skatter på øde øyer, og er et av mine favoritt-kystområder.

Her er en oversikt over noen av de beste i Sør- og Nord-Carolina.

Sør-Carolina

Myrtle Beach

Med flere golfbaner enn du kan rekke over på én ferie, en sjømatrestaurant på hvert gatehjørne, shag-dansing og familievennlige strender er Myrtle Beach et populært sommerferiemål. Dette er stedet der amerikanske familier har sammenkomster hvert år og skaper minner som vil vare et helt liv. Grand Strand er en sommerresort full av leiligheter og hoteller. Det er ikke stedet du drar til hvis du vil ha fred og ro, men heller hvis du vil ha moro og folkeliv. Det er ingen mangel på aktiviteter å delta i Myrtle Beach, og de kan være alt fra konserter til vannsport og en vannpark i strandkanten med rutsjebaner og andre attraksjoner.

4-2-carolinas

Huntington Beach State Park

Bare 25 kilometer fra Myrtle Beach finner du Huntington Beach State Park, som er en nesten fem kilometer lang, uberørt strand som er perfekt for svømming og gruntvannsfiske. I denne 10 kvadratkilometer store, hundevennlige strandparken som er åpen året rundt, finnes det strandpromenader, saltvannsmyrer og turstier. Parken har også et leirområde med over 100 leirplasser med dagligvareforretning, gavebutikk og gratis wi-fi. Sørg også for å få med deg Atalaya, et såkalt «National Historic Landmark» som en gang var vinterhjemmet til den kjente skulptøren Anna Hyatt Huntington og filantrop-ektemannen Archer Huntington. Huset er bygget i 1930-tallets spanske maurerstil-arkitektur, og er åpent både for utforskning på egenhånd og med guide. Parken er også et favorittsted for fugletittere, siden den har over 300 forskjellige arter.

Hilton Head

Golf i verdensklasse med fantastisk utsikt til Atlanterhavet er bare én av grunnene til at folk legger ferien til Hilton Head. Med nesten 20 kilometer med uberørte strender og en daglig snittemperatur på 16 varmegrader er dette stedet så perfekt som det kan få blitt. Strandsesongen begynner 1. april og varer helt til 30. september. Her er det nok av natur, og i sommermånedene kan du lett få øye på delfiner som svømmer ute i vannet. Er du heldig, så får du også sett 180 kilo tunge havskilpadder (glattkaretter) grave ned eggene sine i sanden når solen har gått ned.

Nord-Carolina

Wrightsville Beach

Bare 16 kilometer fra Wilmington ligger Wrightsville Beach, som regnes som en av de første surfestrendene på USAs østkyst og fremdeles er vertskap for regionale og nasjonale surfekonkurranser. Kan du ikke surfe? Ikke noe problem. De har en rekke surfebutikker som også tilbyr surfetimer, eller så kan du være med på surfeleir. Det vil ikke ta lang tid før du surfer som en proff. Wrightsville Beach er et mekka for alle typer vannsport: båtkjøring, kajakkpadling, kiteboarding, brettpadling, sportsfisking og dykking. Wrightsville Beach tilbyr perfekte strandferier for de som lever et aktivt og energisk liv. Tips: Se etter Kindred Spirit-postkassen i sanddynene på nordsiden av stranden. Tusenvis av besøkende har skrevet ned sine innerste tanker i notatbøkene som ligger inne i den. Her kan du få unik innsikt i menneskehetens hjerte og sjel.

Outer Banks er barriereøyer som skiller fastlandet fra Atlanterhavet med uovertruffen naturskjønnhet og store, folketomme og uberørte strender fra Currituck til Ocracoke.

Currituck
Et av høydepunktene på denne bortgjemte stranden er Currituck Beach Lighthouse, som ble bygget med en million røde mursteiner. Det ble først tent i 1875, og er ett av ni fyrtårn som fremdeles er i drift. Ta de 220 trinnene opp til toppen for panoramautsikt over Atlanterhavet, Currituck Sound og Outer Banks.

Corolla
Her har flotte, ville mustanger levd strandlivet i over 500 år. I dag er disse flotte, utemmede hestenes leveområde begrenset til et 30 kvadratkilometer stort område der North Carolina Highway 12 ender i Corolla. Den eneste måten å reise videre på er til fots eller på et offroad-kjøretøy. For en spennende og minneverdig opplevelse kan du kontakte et av de mange turselskapene som tilbyr erfarne og kunnskapsrike guider som gir deg muligheten til å få se mustangene.

Duck4-3-carolinas
Hvis du vil være alene, så er Duck stedet for deg. Det er ingen hoteller, ferieanlegg eller campingplasser her – bare et lite vertshus og ferieutleieboliger, noe som gjør dette stedet perfekt for et rolig ferie. Denne barne- og kjæledyrvennlige sandstranden er 11 kilometer lang og har badevakter på plass fra 10.00 til 18.00 hver dag fra 1. mai til 31. oktober.

Ocracoke
Hvis du er ute etter en bortgjemt strand, så er Ocracoke Island det perfekte stedet. Ocracokes 25 kilometer med naturskjønne strender eies av National Park Service og er del av Cape Hatteras National Seashore. Øya kan bare nås med båt eller fly. Tre ferjeruter frakter biler, folk og kjæledyrene deres dit. Her finnes ingen kjederestauranter eller -butikker, men derimot forretninger som eies og drives av lokalbefolkningen og daglig serverer fersk fisk, muslinger, krabber og reker.

Hva er favorittstrendene dine i Carolina-delstatene?

 

 

Av:

Midlife Road Trip

Få så mye som mulig ut av livet som middelaldrende! Bli med vertene Sandi og Rick mens de tar deg med på en morsom reise for å møte fantastiske mennesker, besøke spennende steder, smake på deilig mat, prøve nye utfordringer og oppleve alt livet har å by på. Midlife Road Trip er det perfekte botemiddelet mot en midtlivskrise!

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*