Kafeene du vil elske i Paris

Foto: Zoltan Tasi, via Unsplash

Enten du allerede elsker Paris – eller ennå ikke vet at du gjør det – kan vi love deg at denne guiden vil gi deg vann i munnen. Frankrikes hovedstad er en spennende destinasjon av utallige grunner, og restaurant- og kafeemiljøet er inget unntak. Her guider vi deg gjennom våre egne favoritter i storbyens jungel av velluktende overraskelser. Kom gjerne med innspill til flere favorittkafeer nederst i artikkelen!

AntiCafé

Vår første kafé ut er nesten ikke en kafé i det hele tatt – derav navnet! AntiCafé har nemlig kommet opp med et ganske så spenstig konsept: Betal 4 euro den første timen (og 2 euro pr. time etter det) for så mye snacks og drikke du måtte begjære. Her er det med andre ord nesten som å være hjemme – eller hos en god venn med åpne kjøkkenskap. Alt er lagt opp til at du skal kunne forsyne deg selv, men trenger du hjelp er også servitørene kjent for å være ekstra hyggelige og behjelpelige.

79 rue Quincampoix, 75003              anticafe.fr/en    

La Caféothèque

Er du ute etter virkelig, virkelig god kaffe er dette Paris’ beste alibi. Kafeen åpnet i 2005 og har siden den tid kunne friste kundene med ulike kaffesorter fra 23 land. I tillegg ligger denne velluktende perlen bare et steinkast unna Pont Des Arts som er Paris’ kanskje mest kjente bro, fylt til randen av låser som skal symboliserer evigvarende kjærlighet.

52 rue de l’Hôtel de Ville, 75004          lacafeotheque.com  

Brasserie Lipp

Hos Brasserie Lipp kan du få et historisk bakteppe til cappuchinoen. Her frekventerte blant annet Ernest Hemmingway (han var blant annet stor fan av å kunne bestille en liter øl av gangen, samt hauger med potetsalat), Pablo Picasso, Jean Paul Sartre og Simone de Beauvoir. Det er lett å dra tilbake i tid i Lipps stilfulle lokaler, og de store menyene gjør at man lett kan tilbringe timer her. For å være sikker på å få plass kan det være lurt å gjøre en reservasjon på forhånd.

151, boulevard Saint Germain, 75006        groupe-bertrand.com/lipp.php 

Ten Belles

Midt i Paris’ mest bohemske nabolag finner du Ten Belles. Nyt den hippe stemningen og de fargerike artistene i området, med en deilig kopp kaffe i hånden. Og hvorfor ikke toppe det med en av kafeens kjente bakverk? Har du sett den franske filmen «Amelie fra Montmarte» gjenkjenner du kanskje denne koselige kafeen fra en scene eller to.

10 rue de la Grange aux Belles, 75010        tenbelles.com    

Café Charbon

Oberkampf i det 11. arrondissement er en av Paris’ mange trendy gater, og her kan du forvente deg en urban gruppe av mennesker. Kafeen har røtter tilbake til Napoleons tid, og ble opprinnelig laget som en dansehall. Det er derfor nok av plass her, men i helgene kan det være noe vanskeligere å få bord. På kveldstid tar DJer over stedet, men de beholder fortsatt den avslappede atmosfæren. Test gjerne ut takterrassen.

109, rue Oberkampf 75011           lecafecharbon.com 

Le Coutume Café

Denne kafeen tar kaffen på alvor, og har en lang «kaffedisk» som gir en følelse av å være i en amrikansk diner. Her finner du mange organiske og vegetariske retter, som passer like godt til frokost, lunsj eller middag. Le Coutume ligger heller ikke langt fra Champs de Mars, og gjør det enkelt å ta med seg kaffen ut og drikke den i skyggen av Eiffel-tårnet. Ikke verst!

47 rue de Babylone, 75007         google.com/+CoutumeCafeParis 

Klarte vi å friste deg? Vi oppfordrer uansett til å selv gå på oppdagelsesferd i Paris’ gater, og komme over egne favorittkafeer. Fortell oss gjerne om dine funn på Twitter @ExpediaNo.

Forsidebilde: Christopher Michel/Flickr

Anette Lien

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*