Stå på toppen av Norge – Galdhøpiggen

Kunne du tenke deg å stå på toppen av Norge bør du lese videre. I dag setter vi nemlig fokuset på Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen, som ligger de berømte 2469 meter over havet. Galdhøpiggen er faktisk Nord-Europas høyeste fjell, så om du kommer deg hele veien til toppen kan du skryte av å ha stått på Nord-Europas tak.

 

Til tross for sin posisjon som Norge høyeste fjell blir Galdhøpiggen ofte litt oversett sammenlignet med andre fjell som for eksempel Snøhetta. Galdhøpiggen ligger i berømte Jotunheimen, som også huser fjell som blant annet Glittertind, og har et solid antall tur- og toppmuligheter for norske fjellgeiter. Turen til Galdhøpiggen kan tas fatt på fra Spiterstulen og Juvasshytta. Dersom du legger ut på turen fra Juvasshytta bør du beregne rundt 3 timer for å nå toppen. Juvasshytta ligger ca. 40 minutter fra Lom Sentrum.

Fotografi: Michal Janek, via Unsplash.com

Velger du Spiterstulen bør du legge på 2 timer, da turen regnes for å ta rundt 5 timer opp til toppen av Galdhøpiggen. Når du endelig har nådd toppen har du mulighet for å kjøpe deg en liten matbit i kiosken som ligger i steinhytta på toppen av Galdhøpiggen. Den nåværende steinhytta er faktisk den fjerde hytten som har blitt reist på toppen av Galdhøpiggen, da de tre foregående hyttene ble tatt av uvær. Merk at kiosken kun er åpen på sommertid, så om du velger å bestige Galdhøpiggen på høst-tid kan det være fornuftig å pakke med seg en matpakke eller to før du tar fatt på turen opp til toppen.

 

Da gjenstår det bare for oss å ønske deg god tur!

 

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*