Spisesteder i Hamburg – din guide til Hamburgs smakfulle matopplevelser

kanal med bygg på hver side

Foto: Adrian Degner via Unsplash.com

Hamburg er Tysklands nest største by, og det er derfor ikke overraskende at byen byr på et vell av store smaksopplevelser. Mulighetene er mange, men hvor finner du egentlig de beste spisestedene? Hamburg kan friste med en rik matkultur med alt fra klassiske tyske retter, til vietnamesiske, italienske og japanske spesialiteter. Uansett hva du foretrekker, så vil du altså kunne finne en restaurant eller kafé i Hamburg som passer deg og din smak. Nedenfor finner du vår guide til 5 gode spisesteder i Hamburg, som kan tilfredsstille selv den største kritiker.

XE OM – vietnamesisk street food

Hos XE OM får du servert vietnamesisk street food av høy kvalitet til overkommelige priser. Restauranten ligger på Karolinestraße, hvor det ofte er fullt av gjester som kommer for å nyte den gode maten. Ettersom det ikke er mulig å reservere bord, er det derfor en god idé å komme i god tid. Det er heller ikke uten grunn at dette spisestedet er populært. Restauranten serverer nemlig nydelige retter som Pho, vårruller og annen klassisk vietnamesisk street food. Skal du slukke tørsten, kan deres hjemmelagde limonader og cocktails også anbefales.

XE OM
Karolinenstraße 25
20357 Hamburg

småretter og en hånd som holder spisepinner

Foto: Rawpixel via Unsplash.com

Mutterland – kombinasjon av kafé og matbutikk

Hos Mutterland vil du oppleve et fokus på kortreist mat og lokalproduserte råvarer. Alt hos Mutterland kommer fra mindre familieeide fabrikker og forretninger, som betyr at du ikke vil finne varer med lang transporttid som har reist halve jorden rundt. Det du derimot finner, er smakfulle delikatesser i form av salater, brød, kaker, brunsj, kaffe og te, som kan slukke både tørst og sult. Mutterland er ikke bare en kafé, men også en matbutikk, så her har du også mulighet for å få med deg delikatessene hjem.

Mutterland
Ernst-Merck-Straße 9
20099 Hamburg

Otto’s Burger

Er du i stemning for en god burger? I så fall bør du ta turen forbi Otto’s Burger, som ligger i Schanzen i Hamburg. Her kan du vente deg klassiske burgere med fries og majones, og limonade til å slukke tørsten. Alt serveres i hyggelige omgivelser fylt med gode vibber.

Otto’s Burger
Schanzenstraße 58
20357 Hamburg

hamburgere

Foto: Niklas Rhöse via Unsplash

Zipang – Japansk fusion

Hos Zipang i Hamburg får du servert japansk fusion med europeisk vri. Maten serveres i en elegant og innbydende atmosfære, som uten tvil er besøket verdt hvis du befinner deg i Hamburg. Zipang finner du også i Michelin-guiden, så det er ingen tvil om at restauranten er av høy kvalitet.

Zipang
Eppendorfer Weg 171
20253 Hamburg

Koch Kontor – kafé og kokebok-butikk

På dette spisestedet i Hamburg trer du inn i en kokebok-butikk som bugner av reoler med fine kokebøker. Butikken har også en koselig, liten restaurant som serverer deilig lunsj blant de 3000 kokebøkene som finnes i kafé-butikken. Her har du altså mulighet til å gå på oppdagelse blant de mange kokebøkene, og samtidig nyte et godt måltid.

Koch Kontor
Karolinenstraße 27
20357 Hamburg

Skal du til Hamburg, og leter etter et sted å overnatte? Finn ditt hotell her.

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*