Mine beste tips til en perfekt dag på spa

Etter en fantastisk start på mitt skandinaviske eventyr har jeg nå gjort grundig research til hvordan man kan få mest mulig ut av en avslappende dag på spa.

1. Sørg for å koble helt av

Skru av alt som får deg til å tenke på jobb, husarbeid eller andre gjøremål som stresser deg. Skru av, og nyt!

2. Vær komfortabel

Jeg hadde på meg badetøy under hele oppholdet. Er du ikke komfortabel med å gå i badetøy kan du også bruke shorts og t-skjorte. Hvis du ønsker å være naken kan du det også – det viktige er at du skal ha en fin opplevelse.

3. Vær tydelig på hva du liker

Du skal faktisk nyte behandlingen. Si i fra til terapeuten hvorvidt du ønsker enkel og lett massasje eller om du faktisk liker at det gjør litt vondt. Vi har jo alle ulike terskler på hva som er godt og ikke godt.

4. Vær åpen og nysgjerrig

Selv om du i utgangspunktet ikke pleier å gå på spa bør du være klar og mottakelig for behandling. Spa-behandlinger gjør godt for kropp og sjel, så len deg tilbake og sørg for å nyte opplevelsen.

5. Spis ofte!

Ikke kom sulten. Selv om de på Farris Bad hadde de masse frukt, te, smakstilsatt vann og nøtter er det lurt å spise før man går inn på området. Det gir deg de beste forutsetningene ettersom kroppen skal gjennom en rekke behandlinger.  Og skulle du være sulten etter behandlingen kan du gjøre som meg – spise en bedre middag i hotellbaren.

6. Ikke vær redd for å prøve noe nytt

Det finnes så utrolig mye forskjellig å ta seg til på et spa, og alle behandlinger og fasiliteter gjør godt. Jeg badet i sjøen etter behandlingene, og det kan absolutt anbefales.

7. Slapp av og pust med magen

Du får mye bedre effekt gjennom behandlingene hvis du sørger for å ha en god og avslappende pust. Det gir en bedre blodgjennomstrømning og gjør at du får maks igjen etter behandlingen.

8. Drikk masse vann!

Dette er faktisk mitt viktigste råd for en dag på spa. Jeg glemte rett og slett å drikke før behandlingene, og resultatet ble at jeg besvimte etter en av behandlingene. Jeg hadde rett og slett svettet så mye i badstuen, og det var ene og alene min feil. Jeg følte meg raskt bedre, men det ga meg en liten påminnelse på hvor avhengig kroppen er av å få i seg væske gjennom dagen.

9. Gjør research

Jeg hadde en veldig god erfaring på Farris Bad sitt mineral-spa. Her er kildevannet faktisk hentet fra deres egne Farris-kilde. Jeg testet alt, til og med en egen behandling for føttene. Jeg hadde satt meg litt inn i behandlingen i forkant, og det gjorde hele behandlingen mer fullkommen.

10. Respekter reglene

Hvis du blir bedt om å ta en dusj før du går inn på spa-anlegget, så gjør det! Regler er laget for å respektere!

I am text block. click the edit button to change this text.

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*