5 på topp: Naturskjønne steder å feriere i Norden

Planlegger du en utflukt med familien i sommer? Eller ønsker du deg en romantisk tur med din kjære i vakre omgivelser? Du trenger slettes ikke dra til fjerne strøk for å oppleve vakker natur og spennende kultur. Norden har litt av hvert å by på for enhver smak, uansett om du ser etter fartsfylt spenning eller en deilig, avslappende ferie.

1. Reykjavik, Island

Island har lenge vært et populært reisemål for resten av Norden, og det er ikke uten grunn. Kanskje er det noe i at Island ikke er en destinasjon, men et eventyr. Landet byr på fantastiske naturopplevelser, og har blant annet attraksjoner som Den blå lagune, Gullfoss, Þingvellir nasjonalpark og geysiren Strokkur. Her er det rom for både avslapning og spaopphold, så vel som aktiviteter i skog og mark. Hvorfor ikke ri på Islandshester eller bestige en bre når du først befinner deg her? Passer ypperlig for både vennepar, familier og ikke minst som en romantisk ferietur for deg og din kjære. 

2. Lofoten, Norge

Lofoten er en velkjent plass for oss nordmenn, men mange av oss er nok skyldige i å prioritere en sydentur til utlandet i stedet for å utforske vårt langstrakte land. Dette fantastiske reisemålet består av en øygruppe på sju øyer, som er formet slik at det ser ut som et fjell som kommer direkte opp av havet. Mange drar som kjent til Lofoten for å fiske, men også for å vandre i fjellet eller bare nyte den storslåtte naturen langs kystlinjen. Lofoten har også et rikt fugleliv, og om en tar turen ut på vannet kan man oppleve å se dansende spekkhoggere. Ta med på familien på en ferietur i hjemlandet dere sent vil glemme – eller gjør det til en romantisk utflukt i vakre omgivelser.

3. Færøyene

Færøyene, den lille danske øygruppen nord for de britiske øyer, har natur det knapt finnes maken til. Øya har kanskje ikke våre vakre fjell og fjorder, men her finnes noe ganske annet: natur på egne premisser. Sta, ensidig og utrolig fascinerende fjell og daler, som slettes ikke ønsker deg velkommen – her må du kjempe for å bli respektert. Det er knapt trær på Færøyne, selv om lokalbefolkningen har prøvd å plante flere gjennom årene. Fugle- og fiskelivet er derimot myldrende, og det finnes nok av aktiviteter for tilreisende. Du kan for eksempel seile inn i storslåtte grotter, dra på rideturer og fotturer eller vandre rundt i de koselige byene av trehus. Språket er også mer likt norsk enn dansk, og burde være lett å forstå for store og små.

4. Gotland, Sverige

Sveriges største øy er et populært område for sommergjester grunnet sine vakre sandstreder – men øya har mer ved seg enn som så. Her finnes unik natur, middelalderattraksjoner og ikke minst; Pippi Langstrømpes «Villa Villekulla». Visby er øyas eneste by og er satt opp på UNESCOs verdensarvliste, mye grunnet sin vikinghistorie og middelalderborg som så og si er bevart. 1 mil sør for Visby ligger Kneippbyn, en fornøyelsespark med fokus på badeaktiviteter. Her kan en også finne nevnte «Ville Villekulla» som barna vil elske. 

5. Møn, Danmark

Møn er en øy rett utenfor Skjællands kyst. Øya er kjent for gode badestreder, en fantastisk natur og for å være hjemstedet til Møns Klint. Sistnevnte er en 128 meter høy klippe som går rett ned i havet. For nordmenn høres det kanskje rart ut at så mange valfarter til en fjell på 128 meter, men dette synet er virkelig spektakulært. Den hvite klippeveggen har nemlig en trapp helt ned til havoverflaten – men det er en tur som må bli tatt på egen risiko. Møn har også den best bevarte festninganlegget i Norden, og bak vollen finner du et autentisk kjøpstadmiljø.

Har du planer om å reise i Norden i sommer? Eller har du tips til vakre perler i nord du vil dele med oss? Send oss en tweet på @ ExpediaNo.

Anette Lien

1
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*