Solformørkelse 2015: Norge

Solformørkelse 2015

Om to uker, den 20. mars vil månen dekke solen. Dette kalles solformørkelse og skjer med jevne mellomrom verden over, men det som er spesielt i år er at det blir total solformørkelse, og det kan bare ses noen få beboelige plasser i verden. Det er Færøyene og Svalbard.

Fristet det å reise til Svalbard nå? Du er ikke alene, men problemet er bare at alle hotellrommene er booket for mange år siden. Dermed er det umulig å oppdrive et eneste rom.

Men fortvil ikke, det blir den beste solformørkelsen i Norge siden 1954. Så har du ikke fått overnatting på Svalbard finnes det andre plasser på fastlandet du kan besøke for å få et glimt av fenomenet.

Over hele landet vil det solen bli dekket opp mot 90%. Befinner du deg i Tromsø kan du se at solen dekkes 95%. Det er heller ikke så verst. Så uansett hvor du bor i Norge og det er skyfri himmel kommer du til å få et glimt av solformørkelsen, for det blir lenge til neste gang, hele 46 år.

Hele seansen fra start til slutt varer i omtrent to timer, og de i Stavanger området vil være de første som får øye på når månen starter passeringen av solen rundt 09:40 til det hele slutter rundt 12:30 i Kirkenes.

 

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*