Snart vinterferie: Hvor drar man på ferie i februar?

Vinterferien nærmer seg, og litt avhengig av hvor i landet du bort, er det bare en liten uke, to eller tre til dere kan ta ungene med på hytta eller legge ut på en etterlengtet reise til varmere strøk. En solferie er ofte på radaren etter en kald og mørk, eventuelt mild og grå, vinterperiode. Vi gir dere tre favoritter for årets vinterferie. Her venter sol, barnevennlige strender og opplevelser som varmer. Pakk dem med deg som minner i kofferten og du har lyspunkter å se tilbake på helt til den norske våren melder sin ankomst i begynnelsen av mai. Hvorfor ikke tilbringe vinterferieuka i enten Thailand, Mexico eller på Tenerife? De tre destinasjonene egner seg godt for lange reiser, men med én uke til rådighet får du også gjort mye.

Thailand – postkortparadis

Foto: Jonny Clow, via Unsplash

Len deg tilbake og nyt det turkise vannet og de hvite strendene. I Thailand gjelder det å slappe av og oppleve den vennlige atmosfæren og den gode maten. Krabi og Phuket er populære destinasjoner for både store og små, og hotellvalgene strekker seg fra moderat luksus til eksklusive resorter med overflod, all-inclusive og valgalternativer. De fleste områdene er barnevennlige, og det er nok av aktiviteter barna kan ta seg til. Phuket byr på historie i Phuket by, mens du i Krabi by får oppleve en autentisk fiskerlandsby. Velger du Thailand for vinterferieuka, slipper du å planlegge hver minste detalj, men kan i stedet fokusere på å nye ferietiden, smakseksplosjonene og en kultur med en holdning til livet som skiller seg fra vår vestlige hverdag.

Aktiviteter: Dykking, snorkling, båtturer og dyreliv. For å nevne noe.
Gå ikke glipp av: Øyparadisene langs Andaman-kysten og nærkontakt med elefanter. Og – nevnte vi maten?

Tenerife – idyll i Atlanterhavet

Tenerife åpner for en blandingsreise. Her kan du enten velge en chartervariant eller gå på oppdagelsesferd alene. Eller du kan gjøre som de fleste gjør – litt av begge deler. Tenerife er nemlig et yndet turistmål med mange av de tradisjonelle kjennetegnene vi forbinder med solturisme. Strandpromenader, restauranter med «sydenpreg», blinkende lys, leke- og vannparker for barna, badebasseng og solsenger. Men øya har også en fantastisk nasjonalpark, er grønn og frodig hele året og kan tilby unike opplevelser i høyden. Således er Tenerife et godt reisemål for vinterferien. Reiser du med barn, har du muligheten til å legge inn noen voksenting og noen barneting. Og så lenge solen skinner, skulle vel alle være fornøyde?

Aktiviteter: Fotturer i vanvittig terreng og landskap, bading og strandliv, hesteridning og golf.
Gå ikke glipp av: Vulkanfjellet Teide og Masca-dalen.

Mexico – en salig blanding av kulturhistorie og strandliv 

Foto: Spencer Watson, via Unsplash

Mexico er også et av landene hvor du som reisende kan få begge deler. På vinterferie i Mexico er det mye å se frem til: Milelange strender, natur med stor N, sterk og spennende mat, solskinn og lave skuldre. Og alt dette kombineres med kulturhistoriske severdigheter og tradisjoner. Det er mye å velge mellom på hotellfronten, fra all-inclusive til mer sparsommelige alternativer med mer valgfrihet. Selv om en tur til Mexico kan gjøres alt annet enn barnevennlig – det være seg at man reiser til Mexico City, legger ut på vulkanvandring eller gir seg i kast med utfordrende dykk – men turen tilpasses enkelt barn i alle aldre. Sol, sand, vann og glade foreldre er favoritter blant de fleste barn.

Aktiviteter: Bading, surfing, dykking og snorkling for de med finner, og fotturer i krevende terreng, hesteridning eller padling for de som ikke vil dukke hele hodet under.
Gå ikke glipp av: Glimt fra  azteker- eller mayakulturen, utgravinger, pyramider og templer  i Chichen Itza og Teotihuacán dersom det lar seg gjøre.

 

Har du allerede planer for vinterferien? Fortell oss om dem på facebook eller bestill vinterferien nå. Er du ute i siste liten, finnes det nemlig alltid restplasser du kan benytte deg av.

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*