Slottsfjell – en av Norges feteste festivaler

Hvert år, som regel i midten av juli, arrangeres festivalen Slottsfjell i Tønsberg. Navnet Slottsfjell kommer av festivalens lokasjon. Festivalområdet finner nemlig sted på Slottsfjellet i Tønsberg – et lite fjell med middelalderfestningen Tunsberghus på toppen. Festivalen rommer et bredt spekter musikksjangre, og artistene som opptrer er en god blanding av norske og internasjonale artister, både godt kjente og mindre kjente. Sjansen er altså stor for at du finner noe som passer deg!

I år pågår festivalen fra 19. – 21. juli, hvor du kan oppleve artister som blant annet Alan Walker, French Montana og Sondre Justad. Hvis du er ute etter norsk sommer og kule konsertopplevelser, er Slottsfjell altså festivalen for deg. På dagtid kan man fint ha med seg barn på konsertområdet, men fra klokken 20 er festivalen forbeholdt de voksne.

Folk slapper av i gresset på Slottsfjell Festival

Foto: Christian Roth Christensen

Festivalområdet

Oppe på festivalområdet finner du flere forskjellige scener, og konsertene foregår samtidig, så det gjelder å ha pekt seg ut noen favoritter på forhånd. «Kongescenen» er Slottsfjells hovedscene, hvor du som regel finner headlinerne, og ellers er de andre scenene av varierende størrelse, men minst like hyggelige. Du kan for eksempel besøke P3-scenen, hvor det opptrer relativt ukjente artister. Ofte er dette første gang de opptrer for et festivalpublikum, så her har du sjansen til å oppdage dine nye live-favoritter.

Folkemengde på konsert på Kongescenen på Slottsfjell

Foto: Christian Hassum

Utover konsertscenene finner du også andre mindre scener, som for eksempel en campingvogn-scene med direktesendt radio. På festivalområdet finner du selvsagt også mange forskjellige barer og et stort utvalg av matboder. Alt dette gjør Slottsfjell til et spennende og behagelig sted å være, og det er ingen grunn til å ikke tilbringe hele dagen her.

 

Folkemengde foran campingvogn scene på Slottsfjell Festival

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Camp

Mange vil nok mene, at hvis man skal ha en ekte festivalopplevelse, så må man også bo på den tilhørende campen. Slottsfjells camp ligger en liten gåtur ned fra fjellet, og er på mange måter en fest i seg selv. Her kan du enten slå opp ditt eget telt, eller leie en minihytte. Like i nærheten av campen ligger det en matbutikk hvor du kan skaffe alt du trenger. Inne på campen finner du matboder, ladestasjoner og selvfølgelig toaletter. Slottsfjell pleier også å ha et stort sirkustelt inne i campen, hvor det enkelte ganger også holdes konserter. Det er verdt å merke seg at personer under 18 år ikke har adgang til området, og at man behøver en egen billett for å benytte seg av campen.

 

Kastellnatt

Etter at festivalområdet stenger, stiller Slottsfjell med Kastellnatt – et konsept med forskjellige klubbscener i Tønsberg sentrum for deg som ønsker å fortsette festen. Slottsfjell har som visjon å skape det beste klubbtilbudet i Norge ved endt festivaldag, så her kan du forvente deg god stemning. Hovedarrangementet har tidligere funnet sted i en stor lagerbygning, med to scener og en hyggelig bakgård. Dette lokalet brant dessverre ned i 2017, og mange var nok usikre på om konseptet ville fortsette. Kastellnatt gjenoppstår heldigvis i år, men i et annet lokale. For å få adgang til Kastellnatt må du kjøpe separate billetter.

Kastellnatt klubbscene Slottsfjell festival

Foto: Torjus Thesen

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*