Skal du til Falun? Her er noen tips!

Endelig er det i gang, høydepunktet alle sportsinteresserte i det norske land har ventet på. Ski-VM i Falun. Dagen kunne ikke komme fort nok etter at vi avsluttet et fantastisk mesterskap i Holmenkollen vinteren 2011. Nå er det svenskene sin tur å vise seg fra sin beste side. Det sies at 1 av 3 tilskuere kommer fra Norge, og med det kommer det til å bli et folkeliv uten like. Spesielt når det gjelder å heie frem våre stjerner med ski på beina.

Hvor er Falun?

Byen med rundt 37 000 innbyggere ligger i nord-Sverige i Dalarna og ble tildelt ski-vm i 2010 i konkurranse med andre kjente vintersportssteder som Lahti (Finland), Zakopane (Polen) og Oberstdorf (Tyskland).

Aktiviteter

Når du ikke er på arenaen og heier frem våre landsmenn finnes det en mengde muligheter å underholde seg selv på, for Falun har andre ting enn bare en skistadion.

Ønsker du å se over 60 000 gjenstander fra regionen Dalarna er Dalarnas Museum plassen å besøke. Her kan du se alt i fra kunst, møbler og tradisjonelle folkedrakter. I tillegg er det gratis inngang.

I Norge har vi noe som heter Vitensenteret som ligger i Sandnes, i Sverige og Falun har de Framtidmuseet. Begge sentrene er interaktive museum som er et perfekt sted om du har med ungene. Her kan de utforske og lære mer om hvordan verden, fysikken og energi fungerer.

Ski-VM går jo av stabelen midt i vinterferien, derfor er det veldig naturlig at vi nordmenn pakker med oss skiene når vi først han sjansen. I Falun finnes flere muligheter hvor du kan late som du er Northug, Bjørgen og Johaug. Bare for å nevne det, du får ikke teste ferdighetene i de samme løypene. Men tar du å den korte kjøreturen til Borlange har du omtrent like gode forhold som verdensstjernene i Falun.

Når kvelden kommer og øvelsen er ferdig anbefaler vi alle til å delta på medaljeseremoniene. Alle husker vel de fantastiske bildene fra Oslo når heltene ble hedret? Vi unner svenske samme opplevelse, men fortsatt med nordmenn på topp.

Medaljeseremoniene skjer nede ved Stora Torget klokken 19.00 omtrent hver dag (sjekk programmet), men det bør være like aktuelt for deg å ta en tur ned her på dagtid også hvor du kan utforske mye av den gamle historien rundt Falun.

Nå gjenstår det bare å ønsker alle lykke til og håpe at de beste vinner! Vi håper selvsagt på at Norge viser hvem som er størst innen Nordiske grener og toppe medaljestatistikken når kalenderen går over i Mars, men vi unner Svenskene et flott mesterskap.

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*