Sjokolade i Paris

I lysets by kan du nyte sjokolade på hvert eneste gatehjørne.

Konditorer og matelskere flokker seg til Paris, hvor sjokoladen virkelig blir tatt på alvor. Paris har noen av de største sjokolademakerne på planeten. Dette gir deg muligheten til å smake sjokolade i alle mulige former: godteri, konfekt, ganache og alt du kan forestille deg. Her finner du alt fra Ducasse-fabrikken til Pierre Hermés finere butikker. Uansett bør du gjøre deg klar til en smakssensasjon …

Paris. Foto: Shutterstock

Ti måter å dykke inn i sjokoladeuniverset i Paris

  1. Besøk sjokolademuseet …

Hvis du har lyst til å bli en ekte sjokoladeekspert, bør du starte med et besøk til et museum som er dedikert til sjokolade. Musée Gourmand du Chocolat ligger i den 10. bydelen, L’Enclos-Saint-Laurent, og åpnet i 2010. Dra hit for å finne ut hvordan kakaobønnene blir til sjokolade. Du kan selvfølgelig også prøve noen biter av ditt favorittgodteri …

  1. … fortsett oppdagelsesferden på sjokoladefabrikken La Manufacture de Chocolat Alain Ducasse

Lær mer om sjokoladens univers på La Manufacture, som ble åpnet av kokken Alain Ducasse i 2013. Her kan du lære hemmelighetene bak hvordan man lager sjokolade og få et innblikk i teknikkene til sjokolademakeren Nicolas Berger. Fascinerende!

  1. Få hendene fulle på Atelier C

Bruk alt du har lært og prøv selv å lage sjokolade på en workshop av Atelier C. Disse kursene blir holdt av kokken Christophe Berthelot-Sampic og lar deg lage din egen sjokolade, ganache (fransk sjokoladeglasur) og andre fristelser.

  1. Drikk ekte varm sjokolade på Ladurée …

Fløyelsmyk varm sjokolade er uimotståelig, og var populært selv blant det spanske hoffet på 1600-tallet. Varm sjokolade skal være tykk, kremaktig og rik på smaken – en klasse for seg selv i forhold til pulverkakaoen man pleier å få på en kald vinterdag. Hvis du har lyst til å prøve varm sjokolade slik de laget den før i tiden, så dra til det verdenskjente bakeriet Ladurée. Nyt det gammeldagse interiøret mens du tar en slurk av denne tidløse drikken …

  1. … eller prøv eksperimentelle kombinasjoner av Jean-Paul Hévin

Hvis du føler deg eventyrlysten og klar for noe nytt, bør du dra til Jean-Paul Hévins Chocolate Bar(re). Dette lille tilfluktsstedet for sjokoladefanatikere gir deg muligheten til å smake varm sjokolade med overraskende kombinasjoner, som østers, ingefær, gulrot, rødbet eller spinat. Det er overraskende godt!

  1. Beundre Patrick Rogers skulpturer

Det er umulig å ikke stoppe når du går forbi en av butikkene til Patrick Roger! Denne kunstneren og sjokolademakeren stiller ut fantastiske skulpturer laget av sjokolade. Her kan du se alt fra dyr til abstrakte former. I 2010 laget han til og med et juletre av sjokolade – det var hele ti meter høyt! Ikke bare er det et syn for øyet, det er også en fest for smaksløkene!

  1. Besøk en av de nye sjokoladeekspertene: Gilles Cresno

Selv om Gilles Cresno er ny på banen i det franske sjokoladelandskapet, er han allerede blitt den nye favoritten blant sjokoladeentusiaster. Butikken hans ligger i forstaden Rueil-Malmaison, der han har litt mer privatliv enn de andre sjokolademakerne. Han er mest kjent for sin fantastiske ganache, som kommer i flere varianter. Hva venter du på?

  1. Oppdag sjokolademakerne fra flere land

Du finner ikke kun franske sjokolademakere i Paris. Det er Pierre Marcolini fra Belgia og Sadaharu Aoki fra Japan levende bevis på! Den belgiske sjokolademakeren lager sofistikert sjokolade som blir solgt over hele verden – og som han lager selv. Den japanske konfektekspertens sterkeste kort er originalitet. Prøv makroner med smak av grønn te eller ganache laget av melkesjokolade og pasjonsfrukt. Begge deler er fantastisk!

  1. Ta en spasertur med en Kosmik fra Christophe Michalak i hånden

Konfekteksperten Christophe Michalak vet hvordan man skiller seg ut fra mengden. Oppfinnelsene hans er både morsomme og nyskapende. Det perfekte eksempelet er oppfinnelsen «Kosmik», et lite glass fylt med en deilig blanding av kjeks og krem. Dra til butikken hans, som ligger i Marais, og slå kloa i en B52. Den er laget av kaffe, Baileys Chantilly-krem, tykk og hvit sjokoladekrem, kjeks med smak av lønnesirup og mørk, sprø sjokolade. Den kommer til å ta pusten fra deg …

  1. Besøk selve sjokolademesteren: Pierre Hermé

Hvis du har lyst til å prøve det beste av det beste, bør du dra til Pierre Hermé – en fantastisk konditor og sjokolademaker. Pierre Hermé er kjent for sitt fantastiske håndlag, nyanser og overraskende smaker. Sjokoladen deres har gledet tusenvis av kunder i mange år. Ikke gå glipp av dette fantastiske stedet på Rue de Vaugirard eller Rue Bonaparte.

Søkelyset på: Jacques Genin, en selvlært sjokolademaker 

Jacques Genin har hatt en uvanlig reise som ingen hadde ventet seg – han er rett og slett en eksepsjonell figur i sjokoladelandskapet i Paris. Karrieren hans startet som 13-åring på et slakteri. Deretter beveget han seg sakte, men sikkert fra å være ekstrahjelp på en restaurant til å bli restauranteier. Like før han nådde 30 år, startet han å lage sjokolade. Han arbeidet først på La Maison du Chocolat, og deretter åpnet han sitt eget matlagingslaboratorium i 1996. Der bestemte han seg for å lære seg hvordan man arbeider med kakao. Etter å ha lært seg sjokoladens kunst helt på egenhånd, åpnet han sin første butikk på Rue de Turenne i 2007. Siden den gangen har han overrasket sjokoladeelskere med oppfinnelser som kastanjehonning, rosmarin og til og med sjokolade med koriander.

Fem sjokoladehendelser som har satt sine spor i Paris

1615: Anna av Østerrike introduserer sjokolade til hoffet til Ludvig XIII

1761: À la mère de famille, den eldste sjokoladebutikken i Paris, åpner

1977: Det berømte Maison du Chocolat åpner i Paris

1995: Den første Salon du Chocolat holdes i Paris

2013: La Manufacture, Alain Ducasses sjokoladebutikk, åpner

«Éclairs» – en delikatesse fra Paris

«Éclairs» ble oppfunnet av den franske bakeren Antonin Carême på 16- eller 1700-tallet i Paris. Denne tidløse kaken er fortsatt en av favorittene til franskmennene i dag. Kaken er en slags ny variant «pain à la duchesse», og er en fingerformet vannbakkels fylt med deilig, fransk vaniljekrem, dekorert med sjokoladeglasur. «Éclair» er fransk for «lyn», og tradisjonen sier at navnet kommer av at kaken er så god at du spiser den opp like raskt som lynet.

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*