Sjekk ut Øyafestivalen og Parkenfestivalen

Mange av oss velger å holde oss innenlands i sommerferien, og nyte alle happenings Norge kan by på. Dersom du var en av de mange som var forhindret i å dra til Palmesus, Slottsfjell eller Stavernfestivalen, så har vi gode nyheter til deg. I August kan du nemlig ta turen til Oslo og Bodø for henhnoldsvis Øyafestivalen og Parkenfestivalen.

 

Øyafestivalen

Øyafestivalen (eller Øya som den ofte omtales som) har blitt arrangert hvert år siden 1999. I åpningsåret i 1999 hadde festivalen rundt 1000 besøkende, men de påfølgende 17 årene har vist seg å være suksessfulle, og Øyafestivalen kan i dag skilte med over 85 000 besøkende, og således en av Norges største festivaler. Navnet Øyafestivalen kommer fra Kalvøya i Bærum, hvor festivalen ble arrangert i 1999 og 2000. Siden den gang har Øyafestivalen blitt avholdt i blant annet Middelalderparken, og har i dag huse i Tøyenparken i Oslo.

Som en pop- og rockefestivalen har Øyafestivalen ofte fått oppmerksomhet for sin line-up, og ble faktisk senest i år kåret til en av Europas 7 beste festivaler av den britiske avisen The Independent. Utover dette er Øyafestivalen tidligere kåret til den grønneste festivalen i Europa, og befinner seg sammen med Slottsfjell på Festival Insight’s liste over de beste festivalene verden har å by på.

 

øyafestivalen-parkenfestivalen-konsert

Foto: Anthony Delanoix, via unsplash.com

 

Info: Øyafestivalen 2017

Når: 8-12. August

Hvor: Tøyenparken, Oslo

Artister: The xx. Lana Del Rey, Lars Vaular, Sigrid, Chronixx, og mange flere.

Nettside: http://oyafestivalen.no/


Les mer om Oslo og hvordan du kommer deg til Øyafestivalen her.


 

Parkenfestivalen

 

Parkenfestivalen har blitt arrangert hvert år siden 2006, og årets festival blir i så måte den ellevte i rekken. Parkenfestivalen blir avholdt i Rensåsparken, som er Bodøs største park og ofte bare kalles Rensåsen på folkemunne. Omgivelsene rundt Bodø og Parkenfestivalen gjør det hele til en unik opplevelse, og det faktum at Parkenfestivalen går av stabelen i august sørger solen for at kveldene fremdeles er relativt lange.

I likhet med Øyafestivalen har også Parkfestivalen blitt sertifisert som et såkalt Miljøfyrtårn, hvilket innebærer at både Parkenfestivalen og Øyafestivalen oppfyller krav til alle bransjer og grønne arrangementer.

Opp gjennom årene har Parkenfestivalen hatt besøk av store navn som Lissie, Thomas Dybdahl og 50 Cent. Med andre ord en solid og variert meny. Parkenfestivalem 2017 kan skilte med navn som First Aid Kit, John Olav Nilsen & Gjengen og Matoma, fordelt på festivalens Hovedscena og Parkscena.

øyafestivalen-parkfestivalen-konsert

Foto: Joey Thompson, via unsplash.com

Info: Parkenfestivalen 2017

Når: 18-19. August

Hvor: Rensåsen, Bodø

Artister: Kygo, deLillos, Matoma, Kråkesølv og mange flere.

Nettside: http://parkenfestivalen.no/


Les mer om Bodø og hvordan du kommer deg til Parkenfestivalen her.


 

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*