Sirdal – sørvestlandets skimekka

Sirdal som ligger i Vest-Agder er en spennende reisedestinasjon. Uavhengig av både alder, reisefølge og tidspunkt vil du alltid finne kule aktiviteter, samt få oppleve vakker, norsk natur i dette området. Spesielt om vinteren finnes det flere forskjellige vinteraktiviteter du kan være med på. Du kan for eksempel besøke et av de mange skisenterene i Sirdal hvor du kan leke deg i snøen i flere timer i strekk. Dersom du ikke har stor erfaring med å stå på ski tenker du kanskje at dette ikke er noe for deg, men dette er feil! Flere av skisenterene tilbyr bakker for alle nivåer.

skitriks

Foto: Jörg Angeli via Unsplash.com

Skianlegg i Sirdal

Sirdal Skisenter Tjørhomfjellet og Ålsheia er områdets største skianlegg med sine ni heiser og 22 bakker. Dette skianlegget er det eneste som tilbyr stolheis i Sirdal, og denne bringer deg opp på en høyde på hele 928 meter. Fra toppen kan du kaste deg ut i forskjellig løyper passende for alle slags nivåer. Velg mellom de lette til de mer utfordrende bakkene alt ettersom hva du foretrekker. I enden av bakken finner du en av to caféer hvor du kan hvile kroppen og få i deg noe godt å drikke og spise før du  fortsetter å more deg i bakken.

Et annet alternativ vil være å spenne på seg skiene ved skianlegget Fidjeland Skitrekk. Dette anlegget ligger nærme Sirdal Høyfjellshotell og er derfor et godt valg dersom du ønsker å bo på der under oppholdet ditt i Sirdal. Alpinanlegget har to T-kroker, og den lengste bakken er halvannen kilometer.

En tredje mulighet er Ådneram Skitrekk som legger stor vekt på å være barne- og familevennlig. Anlegget åpner også skitrekket etter avtale med grupper som for eksempel skoleklasser. Skitrekket ligger i tillegg sentralt til, da den kun er en busstur unna Sandnes og Stavanger. I tillegg til slalombakker preparerer også anlegget egne skiløyper som passer til både klassisk langrenn og skøyting.

Etter en dag i bakken

Etter en lang dag i bakken er det også deilig å kunne slappe av litt og finne på noe annet. Du vil tross alt bli sliten av å bruke kroppen hele dagen. Dette betyr selvfølgelig ikke at man ikke kan fortsette å ha det gøy! Om vinteren er det nemlig populært og møtes på Sinnes Fjellstue for after-ski hvor du kan få varmen og dele dagens opplevelser med noe godt i glasset. Hvis du ikke er den største tilhengeren av after-ski fungerer Sinnes Fjellstue også som en restaurant som i tillegg tilbyr take-away. Her vil du, med andre ord, finne noe for enhver smak.

varm kopp

Foto: Alexandru STAVRICĂ via Unsplash.com

Føler du deg fristet til å reise en tur til Sirdal i vinter? Kjør bil, sett deg på et fly eller kjøp en togbillett så er du der før du vet ord av det. Dersom du ønsker gode og rimelige tilbud kan du besøke denne siden. God tur!

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*