Santa’s Merry Questmas – juletradisjoner i Europa

Julen er rett rundt hjørnet, og det er ikke lenge til julefred, sølvguttene, julefrokost og familiesammenkomster. Det er nå vi begynner å glede oss til tradisjonene som hører til en norsk jul.

Expedia har laget en infografikk om de forskjellige tradisjonene i Europa – det er nemlig ikke alle steder de feirer som i Norge.

Bli med på eventyret, reis gjennom Europa og opplev både spennende og uvanlige juletradisjoner. Klikk deg rundt i julestuene og oppdag de ulike landenes festmat og juledekorasjoner. Ikke minst får du innblikk i noen av de snodige tradisjonene. I ett land er det for eksempel en heks som kommer med presangene. Og selv om ”Tre nøtter til Askepott” er en selvfølge for oss, høres det ut som en ganske rar tradisjon for en som ikke har vokst opp med å se den tsjekkiske filmen hver eneste jul.

Du kan også lære deg å ønske god jul på de ulike språkene. Lytt til opptakene, da vel! Buon Natale, Feliz Navidad og Fröhliche Weihnachten? Eller benytt sjansen til å sende et postkort fra favorittlandet ditt. Du kan dele det online eller beholde det som en suvenir fra juleeventyret ‘Merry Questmas’ med julenissen.

Klikk på kartet og gjør nye oppdagelser!

#SANTASQUESTMAS

Laget av Expedia.no. Klikk her for å inkludere #SANTASQUESTMAS på din egen side.

Under finner du den norske og julepyntede stuen. Den er full av alle de spesielle tradisjonene som må til for en ordentlig norsk jul.

#SANTASQUESTMAS

Laget av Expedia.no. Klikk her for å inkludere #SANTASQUESTMAS på din egen side.

Hvilken tradisjon er din favoritt? Og hvilken er den aller rareste?

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*