Romantiske reisemål: 5 kanalturer for turtelduer

Det er alle hjerters dag, i senere år mer kjent som Valentinsdagen. Dette er dagen hvor man gjerne gir litt ekstra oppmerksomhet til sin bedre halvdel og feirer kjærligheten. Gaver. Komplimenter. Kort. Og blomster. Det lyder i hvert fall kjent for de fleste, og et av februarreklamenes store spørsmål er nettopp hvor romantisk du skal være i år. Romantikk trenger imidlertid ikke å knyttes til kun én dato. Enten du er så heldig at du skal reise bort på en «romantisk getaway» 14. februar eller du må vente til senere, kan en tur på kanalen være en god idé. Vi gir deg ideer til fem forskjellige filmaktige romantikkopplevelser på kanalen. Klassisk eller flashy? Akademisk eller pittoresk?

1. I en gondol i VeneziaVenezias, eller Venedigs, kanaler, arkitektur og historie er myteomspunnen og velkjent for både romantiske opplever og eskapader. Perlen innerst i Adriaterhavet er nærmest en klisjé, men det er jo en grunn til at klisjeer blir klisjeer, ikke sant? Gå hånd i hånd blant trange smau, opplev mylderet på markedet og lev dere tilbake i bysantinske detaljer. På en romantisk tur til Venezia bør også opera stå på planen. La Fenice, Venezias berømte operahus, garanterer naturligvis en storslått og lidenskapelig opplevelse, men Musica a Palazzo er langt mer intimt og sanselig. Og er dere ute etter den helt klassiske romantikken, og vil bruke penger på den, er en godoltur på Grand Canal som er tingen. To mil med romantikk. Det blir nok ikke mer filmaktig enn der gondolen fører dere under Rialtobroen og det er i ferd med å mørkne.

2. Båtliv i Fort Lauderdale
Med et omfattende kanalsystem og et myldrende båtliv er vannet et naturlig midtpunkt i Floridas kjente kanalby. Fort Lauderdale blir gjerne kalt USAs Venezia, og det er ikke uten grunn. Er du på en romantisk ferie i Florida byr nemlig Fort Lauderdale på hele 266 kilometer med vannveier eller kanaler. Og med Atlanterhavskysten langs byen er mulighetene for en romantisk tur på vannet mange. Fra en av byens 100 marinaer kan du ta med din kjære ut på havet i yacht eller luksuscrusier og nyte sjøluft, floridasol og et glass musserende. Men dere kan også ta det hele i et langt roligere tempo og oppdage kanalene fra en gondol.

3. Punting i Cambridge

Selv om ærverdige Cambridge kanskje først og fremst forbindes med vitenskapelige og akademiske prestasjoner, kan universitetsbyen også være et romantisk reisemål. Å gå hånd i hånd på oppmerkede stier langs en sirlig og striglet, grønn gressplen høres kanskje ikke ut som den mest romantiske opplevelsen. Men til tross for at man faktisk blir fortalt at man må forlate gresset, hvis man for eksempel skulle bestemme seg for å ta en matbit her, er atmosfæren ved elven Cam absolutt romantikk verdig. Piletrærne dypper bladene sine i vannoverflaten mens fuglesang og årstidens sus fyller luften. Kombinerer dere dette med et glass champagne og vannskvulp i en punt, blir turen elvelangs et romantisk minne fra reisen til England.

4. På land eller på Annecysjøen
35 kilometer fra Geneve, i Frankrike ved den sørøstlige delen av Alpene, i nordenden av Annecysjøen, ligger den lille byen Annecy. Gamlebyen er sjarmerende og landskapet og omgivelsene rundt er ganske spektakulære. I Annecy finner du romantikk både på land og til vanns. Her kombineres snøkledde alper med middelalderske bygninger og uventede, gastronomiske opplevelser. Og selv om det ikke er vanlig å ta en tur på kanalen Thiou der den slynger seg gjennom gamlebyen, oppleves et avbrekk på en av de mange kafeene nesten som å duve på vannet. Og på innsjøen venter romantiske båtturer eller seiling. Men dere kan også holde dere på land. Når det ikke blåser og vannet ligger blikkstille, kan det å tilbringe skumringstimen i stillhet også være romantisk.

5. Innendørs i Las Vegas

Dersom majestetiske naturomgivelser eller akademias høyborg byr på litt for lite action, er det kanskje ikke så dumt å se til Nevada for romantiske opplevelser hvor storslåtte kopier blandes med gambling, ekstravagante opplevelser og uvirkelige omgivelser. Og blant modellene av ulike kulturelle severdigheter finnes det selvfølgelig et Venezia. Dere kan velge mellom innendørs eller utendørs gondoltur og båten glir langsomt forbi venetianske landemerker. Hvem har sagt at ikke liv og røre kan kombineres med romantisk historie og arkitektur? Og skulle dere bli veldig grepet av øyeblikket og kjærligheten, er det jo ingen grenser for hva man kan finne på å gjøre i Las Vegas.

Planlegg en romantisk reise til Venezia nå, og fortell oss hva slags reiseaktiviteter du synes er mest romantisk.

0
1

1 kommentar

  1. Aileen 16/05/2016 回复

    That’s more than senesbli! That’s a great post!

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*