Restauranter i Helsingør du må sjekke ut

Kulinariske opplevelser

Byen, som huser det berømte slottet Kroborg hvor historien om Hamlet finner sted, byr også på herlige smaksopplevelser på restaurantfronten. I Helsingør kan du oppleve alt fra italienske klassikere til fransk bistromat og nordisk-inspirerte restaurantopplevelser.

Vi guider deg til noen av Helsingørs beste smaksopplevelser – for enhver smak.

restauranter helsingør

Foto: Jens Herrndorff via Unsplash


Kulturværftets spisehus // Kaféservering for alle

Bæredyktighet, økologi og gode råvarer beskriver Spisehusets kjøkken. Her serveres det en rekke velsmakende kaféretter som kan nytes både innendørs og utendørs. Velger du å nyte maten utendørs kan du samtidig ta innover deg utsikten til både Kronborg slott, og sørvest-kysten av Sverige.

Tidligere restaurantsjef for den berømte kokken Nikolaj Kirk, Nikolaj Rud Tobiassen, driver denne restauranten i Helsingør. Er du på utkikk etter et deilig og veltilberedt måltid kan du med fordel legge turen Spisehuset.

Det er imidlertid verdt å bemerke seg at restauranten ikke har åpen til sent på kveld. Kulturværftets spisehus stenger faktisk allerede kl. 17 mandager og helg, og kl. 19 tirsdag til fredag.


Spisehuset

Allegade 2

3000 Helsingør


Ristorante Ciao Ciao // En smak av det italienske kjøkken

Hos Ristorante Ciao Ciao får du servert klassiske italienske retter i hjemmekoselige omgivelser.

Med utsikt over Øresund beliggende på motsatt side av veien, byr Ciao Ciao på ekte italiensk stemning, og håndplukkede og veltilberedte retter fra det italienske kjøkken. Her kan du smake på alt fra oksesmørbrad til antipasti og forskjellige pastaretter tilberedt med presisjon og kjærlighet for det italienske kjøkken.

restauranter helsingør

Foto: Sarah Boyle via Unsplash


Ristorante Ciao Ciao

Nordre Strandvej 23A

3000 Helsingør


Restaurant Kronborg Havbad // Danske og nordiske klassikere

Med kanskje Helsingørs beste utsikt over Sverige og halvøya Kullen, kan du nyte din lunsj eller middag på Restaurant Kronborg Havbad.

Restauranten åpnet helt tilbake i 1920 og har tilberedt måltider til gjestene sine i nesten et helt århundre. Selv om de nye bygningene sto ferdige i 1978 kan du likevel nyte et velsmakende måltid i triveige omgivelser med sjel og historiske referanser.

På lunsjmenyen finner du blant annet en klassisk dansk lunsjtallerken med alt det ganen begjærer, og til middag kan du for eksempel sette tennene i flere herlige fiskeretter i ekte havneby-stil.


Restaurant Kronborg Havbad

Strandpromenaden 6

3000 Helsingør


Francophile // Fransk bistro når det er best

Med inspirasjon fra tilgjengelige råvarer fra grønnsakshandleren, slakteren og fiskehandleren, tilbereder Francophile klassiske franske bistro retter som du kan nyte i stemningsfylte omgivelser midt i sentrum av Helsingør. Bistroen ligger kun et par minutters gange fra Helsingør stasjon, med utsikt over havnen og Sverige, og du kan her nyte ekte fransk bistro-stemning.

Francophile er åpen torsdag til lørdag. Ønsker du derimot å nyte et bedre måltid på Francophile utenom åpningstid kan du kontakte eieren og booke et bord dersom dere er minimum 6 gjester.

restauranter helsingør

Foto: Jay Wennington via Unsplash


Francophile

Stengade 81

3000 Helsingør


Madam Sprunck // Det romantiske valget

I en av Helsingørs små og historiske gater blant fargerike og ærverdige bygninger, finner du Madam Sprunck. Restauranten er for øvrig en del av hotellet med samme navn.

Med inspirasjon fra det italienske, franske og spanske kjøkken, komponerer Madam Spruncks kokker en rekke herlige smaksopplevelser. Blant disse rettene finner du blant annet carpaccio, risotto, lysing og charcuterie. Alt serveres i koselige, romantiske og tradisjonelle omgivelser på Madam Sprunck.

 

Madam Sprunck

Bramstræde 5

3000 Helsingør


Værftets matmarked // En utradisjonell restaurantopplevelse

Foretrekker du en litt mer laidback restaurantopplevelse kan du i stedet legge turen innom Værftets matmarked i Helsingør. Her får du servert streetfood-retter fra de mange forskjellige matbodene.

Matbodene byr blant annet på fersk fisk, asiatisk street food og argentisk-inspirerte matopplevelser. Dette er dog bare noen få av de mange matopplevelser du kan nyte på værftets matmarked – totalt finner du 12 matboder med mat fra hele verden.

Matmarkedet er plassert i Helsingørs gamle skipsverft, noe som skaper en maritim og uformell stemning. Maten kan du nyte i den store rustikke hallen, eller ta den med utenfor dersom været viser seg fra den gode siden. Matmarkedet fungerer også som et samlingspunkt for unge såvel som eldre i Helsingør, og utover velsmakende mat byr matmarkedet også på en rekke aktiviteter. Blant disse aktivitetene finner vi blant annet Tirsdagstoner, Foody Banko og Barnekino.


Værftets matmarked

Ny Kronborgvej 2

3000 Helsingør


restauranter helsingør

Foto: Mike Wilson via Unsplash


God fornøyelse med restaurant-jakten!

Er du på utkikk etter overnatting i Helsingør?

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*