Tips fra TravellingMunk: – Reis med et åpent sinn og uten for mange forventninger

IMG_0527_3

Vi tok en prat med Annette Munkejord, bloggeren bak TravellingMunk, om boblende reiselyst, det mest essensielle å pakke ned i bagasjen, og hvorfor det kan være smart å ikke legge ut på ferie med overstadige forventninger. Nederst i artikkelen kan du sjekke ut tips om hennes fem favorittbyer!

1. Hvor fikk du din reiselidenskap fra?

Reiselidenskapen startet når jeg reiste til USA alene som 19-åring på min første, større utelandreise. Jeg var så heldig å bo hos en familie som ga meg mye fritid til å reise og oppdage. Da jeg kom hjem etter ett år i California var jeg klar for nye eventyr og oppdagelser. Og det ble starten på min reiselidenskap. Da jeg et par år etter søkte med inn på Ving’s guideskole, og senere jobbet for Star Tour, var det gjort. Reiselidenskapen lå etter dette og boblet under huden. Alltid klar for nye oppdagelser og land.

2. Hvor ofte legger du ut på nye reiser?

Jeg reiser så ofte jeg har mulighet til det. Med fulltidsjobb begrenser det seg litt hvor mye og hvor ofte en kan ta fri. Men det er flott å bruke en langhelg i ny og ne for å bytte stue og holde reiseloppene under kontroll.

3. Hvor mange land har du besøkt?

21 land – de fleste i Europa

4. … Og hvor mange kontinenter?

Jeg mangler bare å besøke Sør Amerika, Antarktis og Oceania.

2014-03-23-18.01.14

5. Hva er det viktigste du pakker med deg i bagasjen?

Mitt kamera må alltid være med. Reisen må dokumenteres. Og enda viktigere nå som jeg blogger om mine reiser.

6. Hva er din beste matopplevelse utenlands?

Klarer ikke peke ut en spesiell opplevelse for det er så mange gode. Men de beste matopplevelsene mine innvolverer sjømat-opplevelser. Har hatt noen av mine beste matopplevelser både i Monterosso og Rethymnon.

7. Hva er ditt beste reisetips?

Reis med et åpent sinn og aller helst uten for mange forventninger. Det kan spare deg for mange skuffelser.

campomaggio7

Her kan du lese om Annettes fem favorittbyer:

1. Toscana – Italia. Jeg kan simpelthen ikke få nok av denne regionen i Italia. Elsker naturen med de rullende åsene og de flotte byene som alle har masse historie å fortelle. Hver gang jeg lander i Toscana kjenner jeg at kroppen automatisk går inn i et stillemodus og stresset forsvinner. Denne regionen kan tilby både bonderomantikk, fjellturer og byliv. Litt for alle.

2. Firenze – Italia. Jeg ble forelsket i denne byen fra dag 1. Følte meg hjemme med det samme. Det er kombinasjonen av storby og kulturby som gjør den så spennende. Dessuten er den ikke særlig stor og du kan velge om du vil ha storbyfølesen med mye turister og masse severdigheter – eller vandre inn i noen av de flotte smale gatene og smauene med historie fra Michelangelo sin tid. Jeg elsker også å sitte ned på en av de mange kafeene og bare titte og suge inn atomosfæren.

3. New York, USA. Det tok meg litt tid til å bli glad i denne byen. Den første reisen jeg hadde hit ble jeg skuffet og forsto ikke riktig helt hvorfor den er på så manges favorittbyer. Men etter besøk nr. 2 så var jeg også solgt. Opplev byen julepyntet og da får jeg fram julefølesen fra barndommen. Den er helt fantastisk flott julepyntet med det store juletreet ved rockefeller eller gå på skøyter og julehandle i de småbodene ved Bryant park med en varm mulled wine til å varme deg på. Selv byen på våren har masse flott og by på. En by for alle årstider og den ultimate shopping by nr. 1.

4. Genarp (Skåne) – Sverige. Dette er strengt tatt ingen by, men har en av de flotteste sparesort hotellene jeg har besøkt. Plassert på en egen høyde helt alene er dette plasser du reiser til for selvpleie, fantastisk kortreist mat og avslapping.

5. Jæren – Norge. Det er ingen plass som hjemme og vi burde alle bli flinkere til å utforske våre nærmiljøer. Jæren har Norges flotteste strender og kan tilby så utrolig mye fra skjærgård til fjellliv. Jeg skal bli enda flinkere til å besøke mine nærområder de neste årene.

campomaggio4

Finn Annette her: Facebook, Twitter, Pinterest og Instagram.

Bilder er utlånt fra Travellingmunk.com © Annette Munkejord.

Frister det med en ferie litt utenfor allfarsvei? Start din reise på Expedia og fortell oss om dine opplevelser på @ExpediaNo.

Anette Lien

 

0
1

1 kommentar

  1. coffee in a cup 26/08/2014 回复

    tipp, topp, tommel opp!

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*