Reisetips: Sverige og Luciadagen

Viste du at det var Svenskene som startet tradisjonen med Luciatoget? Vi må helt tilbake til 1927 for å finne det første toget som ble arrangert. Det hele ble satt i gang av Stockholms Dagblad og sammen med lokalpressen sprede det seg kjapt over hele landet.

Etter hvert ble det også en tradisjon i de andre nordiske landene, og nå har alle et forhold til det gjennom barnehage, skole eller gamlehjem. For å gjøre litt sats på våre venner i øst har vi valgt ut 3 ting du kan gjøre om du har tenkt deg en tur til Sverige før du tar deg en vel fortjent juleferie.

Julemarked – Stockholm

Helt siden 1915 har innbyggerne i Stockholm gått på sitt julemarked i ‘Gamla Stan’. Her kommer du i skikkelig julestemning, og du får kjøpt pepperkaker, oster, godteri og gløgg. Viste du forresten at ordet gløgg stammer fra det svenske ordet «glödgat vin», og de har brukt det helt siden 1600-talet. Markedet holde åpent til 23. desember.

Bestill fly til Stockholm, her

 

Broen – Malmø

Alle kjenner til den populære TV-serien Broen, hvor vi følger etterforskerne Saga Norén og Martin Rohde som skal løse drapssaken hvor et lik er dumpet på Broen mellom Sverige og Danmark. Nå kan du få en guidet tur rundt om i Malmø slik kan se byen med dine egne øyner. Gjennom turen vil du kunne se kjente turistattraksjoner, oppleve den urbane delen samt få noen interessante fakta om innspillingen. Turen passer like bra for deg som har sett alle episodene, eller bare hørt om serien. Turen varer 2,5 time og du reiser rundt i buss.

Bestill hotell i Malmø, her

 

Liseberg – Gøteborg

Med rundt 5 millioner julelys, over 70 forskjellige boder med julepreg og Skandinavias største fornøyelsespark skal det mye til for å ikke komme i bedre julestemning en her. Parken er delt inn i forskjellige tema, som Lappland hvor du kan oppleve Julenissen og reinsdyrene hans eller se nordlyset. De har også sin juleinspirert middagsbuffet, men husk at du må bestille bord tidlig, det er veldig populært. Og det viktigste av alt, sørg for at du har nok tid til å teste ut attraksjonene som er åpne i julen. Som karusellen på bilde.

Bestill hotell i Gøteborg, her

 

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*