Reisetips: Juleshopping i London

Det er siste helg før julaften og mange tar turen over til London for å gjøre unna siste rest av julegavene. Det kommer til å bli travelt og mye folk, derfor har vi laget en liten guide til deg slik du får mest ut av oppholdet ditt.

Shopping

Det er hovedgrunnen til at folk velger London som reisemål. Mange foretrekker å gå i Oxford Street, svaret er enkelt. Det kryr av butikker, noen mer kjente en andre og alle er store. Det som trekker ned er at det er mye folk, du føler at du går i kø. Om du bare må i Oxford Street anbefaler vi å gå på søndag. Da er det minst folk. De andre dagene kan du bruke i områder som Shoreditch, Angel eller Kensington High Street. Du finner mange av de samme butikkene men i mye rolige omgivelser.

Mat

Om du velger å ta turen til Shoreditch kan du stoppe ved Liverpool Street. Rett over gaten finner du Heron Tower og restauranten Duck and Waffle. De holder åpent hele døgnet, dermed en perfekt plass å ta frokosten. Det beste av alt er at den ligger 180 meter over bakken. Om du heller foretrekker bakkenivå finnes det en mengde gode plasser å spise rundt om i London. Prøv å unngå typiske ‘turistfeller’ i kjernen av London disse koster ofte mer enn det smaker. Om du har tid og mulighet er Brixton i sør-London et fantastisk område for mat.

Drikke

Når du har fått kjøpt og spist det du vil, er det alltid kjekt å av avslutte dagen med noe godt i glasset. London har noen av det beste barene i verden som The Nightjar rett ved undergrunnen i Old Street. Foretrekker du heller en typisk pub er Craft Beer & Co et bra alternativ, og finnes flere plasser rundt om i byen som i Covent Garden, Brixton og Farrington, og det er ikke pakket med folk.

Transport

Å komme seg rundt i London er veldig enkelt, enten tar man undergrunnen, buss eller går, men det gjelder å gjøre litt research på forhånd. Om du oppholder deg i kjernen av London lønner det seg å gå istedenfor å ta undergrunnen. Det kan virke langt på kartet, men total tiden ved å gå opp og ned stasjonene blir ikke så ulik om du går eller tar bussen. I tillegg slipper du unna trange tog og mye folk. Og du vil også se mer av byen, det er mye spennende som skjer i gatene nå rett før jul.

Generelle tips

Husk at i England kjører bilene på motsatt side enn oss, dermed er det ekstra viktig at du er oppmerksom når du krysser veien. Når du står i rulletrapper, stå til høyre og gå til venstre. Ellers blir får du en hissig stemme bak deg. Samme gjelder når du skal gjennom billettlukene, ha billetten klar, ikke stopp rett foran. Londonerne liker ikke å bli hindret når de er i farten, og det er alltid. Vis høflighet, og treffer du rette personen bak disken når du skal bestille noe og ikke sier «please» etter endt setning får du et stygt blikk og ingen respons før du sier det.

Håper disse tipsene hjelper deg når du gjør unna siste rest av julehandelen.

God tur og god jul!

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*