Reisetips: Finland

I morgen feirer våre finske naboer i øst sin nasjonaldag etter at de ble uavhengig fra Russland i 1917. For å gjøre stas på våre gode venner vil vi dele fem tips som en finne vil gjøre engang i løpet av vinteren.

Sauna

I Finland har ‘alle’ tilgang på en sauna. Nå som vinteren er her er det alltid godt å få litt ekstra varme på kroppen. Det skal også gi en helsebringende effekt som lindrer smerte og hjelper på luftveissykdom. For å gjøre det litt ekstra godt tar finnene seg en tur ut i den kalde snøen og et kjapt bad i vatnet for å så varme opp kroppen igjen. Er det noe som frister?

 

Ski

Det er vel ingen som har et bedre forhold til ski på beina enn oss nordmenn? Men dette er også noe finnene kan. Hvorfor ikke ta på seg skiene og gå en tur i finsk natur? Landet er preget av mye skog, innsjøer og myrer, og kalles «De tusen sjøers land». Når du skal ta deg en matbit kan du gjøre det slik de innfødde liker det. Lage et vinterbål og grille pølser hvor du nyter en varm kakao. Du vil garantert få en opplevelse for livet.

 

Lapland

Helt nord i Finland ligger Lapland, det her ifølge finnene at Julenissen bor. Ingen har våget å fortalt nøyaktig hvor han oppholder seg, men ryktene skal ha det til at han bor rundt Korvatunturi, fjellet som grenser til Russland. Du kan også nyte det hele verden snakker om, Nordlyset. Ifølge statistikken er det mulig å se det rundt 200 ganger i løpet av året fra Luosto dermed er det vanskelig å gå glipp av det.

 

Levi

Er du glad i fart og spenning kan vintersportsstedet Levi være plassen å besøk. Her arrangeres verdenscupen i alpint og det er over 20 skiheiser med forskjellige vanskelighetsgrad. I tillegg er det et ypperlig sted å kjøre snøscooter. Grunnen er enkel, det er nesten 90 mil med forskjellige løyper.

 

Innsjøen

Er det noe finnene kan bedre enn oss er det ishockey. Kan noe av grunnen være at de liker å spille ishockey på innsjøene på vinteren? Så hvorfor ikke prøve det selv? Ta bort snøen, lag en liten bane og spill sammen med vennene dine. Konkurranseinstinktet kommer garantert frem og du skjønner hvorfor finnene kan sine saker med kølle og puck. Men husk å sjekk at isen er trygg før dere beveger dere utpå.

 

Alle tipsene kommer fra vår finske kollega. Har du andre tips? Del gjerne i kommentarfeltet

Gratulerer med dagen Finland!

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*