Reisetid-Maria: – Jeg har drømt om å reise jorden rundt siden jeg var liten

20140416-231456

Vi tok en prat med Maria K. Ebbestad – som står bak den populære reisebloggen Reisetid – om følelsen av å reise ut i noe ukjent, yndlingsplagget på tur og hvorfor hun sjelden har med seg bøker på reise. Sjekk også ut hennes tre favorittland nederst i artikkelen!

1. Hvor mange land har du besøkt?

 Hittil har jeg besøkt 43 land fordelt på 4 kontinenter, men drømmen er å besøke alle.

2. Hvor kom reiselidenskapen fra?

Lidenskapen for å oppdage nye steder og reise ut i verden har alltid vært der, og jeg har drømt om å reise jorden rundt fra jeg var liten. Det var først da jeg reiste til New York i 2008 at jeg virkelig bestemte meg for å realisere drømmen.

 3. Hva er det beste ved å legge ut på reise?

Det beste er absolutt følelsen av å reise ut i noe ukjent, kjenne på spenningen og at det ligger et eventyr foran meg. Det å bli kjent med helt andre kulturer og nye mennesker er noe jeg aldri kommer til å bli lei av.

4. Hva pakkes først ned i kofferten?

Jeg bruker sjelden koffert for jeg syns det er mye mer praktisk med sekk. Spesielt siden jeg liker å reise litt rundt. Det viktigste jeg har med på tur er absolutt kamera og ekstralader til mobilen. Når det kommer til klær har her jeg en forkjærlighet for kjoler, så uansett hvordan reise det er og hvor tung sekken er finnes det alltid kjoler i sekken.

Island

5. Har du en favorittopplevelse fra reisene dine?

Når man har reist på så mange turer som jeg har gjort er det vanskelig å finne kun en favorittopplevelse. Alle turer er forskjellige og alle har sin sjarm. Men å reise alene gjennom Mellom-Amerika er absolutt min favoritt-tur totalt sett. Også isbre-kjøring i monstertruck og bryllup i India kommer høyt opp på listen.

6. Har du noe reiselitteratur å anbefale?

Jeg har sjelden med bøker på tur. Jeg leser meg opp på stedet på forhånd og finner ut hva jeg ønsker å oppleve, men når jeg først er fremme spør jeg lokale om det er noe jeg lurer på. Jeg vil heller ikke bruke tiden min på å lese når jeg er i utlandet. Da vil jeg bruke alle sanser til å oppleve stedet jeg faktisk har reist til, og jeg elsker å sitte å se på folk og å kjenne lukten av et nytt land.

7. Hva er ditt beste reisetips?

Ha respekt for folk og andre kulturer. Når du reiser til et annet land er det du som er på besøk så oppfør deg deretter. Det er også viktig å lese seg opp på forhånd slik at du vet hvilke regler som gjelder og hvor det kan lønne seg å holde seg unna. Ellers vil jeg anbefale og snakke med lokale som ofte har bedre tips enn de du finner i reiseguider.

20140409-113201

Her kan du lese om Marias tre favorittland:

Guatemala – Lake Atitlán og Antigua

Guatemala er en grønn perle med dramatisk natur og et dampende hett byliv. Lær salsa i UNESCO-byen Antigua som er omringet av aktive vulkaner og eventyrlig natur.

Peru – Cusco og Machu Picchu

På landsbygda i Peru møter du et fantastisk folkeslag med en gjestfrihet du skal lete lenge etter. Jeg vil også anbefale vandring til Inka-byen Machu Picchu. Det var en helt majestetisk opplevelse for min del.

 Malaysia – Langkawi

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker varme og vakre strender. Både Caye Culker i Belize og Impanema beach i Rio de Janeiro kommer høyt på listen, men av alle stedene jeg har vært er det de hvite strendene på Langkawi som har imponert meg mest. Avslappet atmosfære fra morgen til kveld er perfekt avkobling.

→ Finn Maria her: FacebookPinterest, Twitter og Instagram.

Bilder er utlånt fra reisetid.wordpress.com © Maria K. Ebbestad.

Frister det med en ferie litt utenfor allfarsvei? Start din reise på Expedia og fortell oss om dine opplevelser på @ExpediaNo.

Anette Lien

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*