Reisende eller turist? 6 vannhull til inspirasjon

Vi kjenner distinksjonen igjen. Enten vi kjenner oss igjen i den ene eller den andre beskrivelsen, vet vi at det finnes ulike typer reisende. Noen reiser alene, familiereiser, barnefrie hotell eller ferie for to. Men den vanligste motsetningen, spesielt for reisende i 20- og 30-årene, er kanskje nettopp den mellom en reisende, eller såkalt traveller, og en turist. Enig? Noen av oss synes nemlig det er helt OK å være turister. Noe av målet med reisen er jo nettopp å se tingene man «burde se» og gjøre de tingene man «bør ha gjort». Andre av oss vil helst finne de nye tingene, stedene ingen har oppdaget før, utenfor opptråkkede løper. Det gjør ikke så mye at man ikke har sett de viktigste attraksjonene så lenge opplevelsen var autentisk og ekte. 

Disse forskjellene kommer til syne i alt vi tar for oss på ferie, også når det gjelder mat og drikke. I Expedia synes vi både turistløyper og mer ukjente stier er gode grunner til å legge ut på tur. Men hva gjør den reisende når den leter etter et vannhull? Puber, barer og bryggerier i alle farger og fasonger. Hva slags vannhull kan passe den reisende? Eller en nysgjerrig turist? Enten du reiser hit eller dit – her er inspirasjon til neste gang du leter etter en kald en når du er på ferie.

1. Pub Magneetti
Pub Magneetti er et skolebokeksempel på et vannhull for en reisende. Ikke bare er Finland og Helsinki et litt uvanlig reisemål, Pub Magneetti ser ikke ut som en pub fra utsiden. Det eneste som avslører at dette er en pub, er navnet på vinduet. Vel innenfor er lokalet belyst ved hjelp av stearinlys og julelys. I tillegg er veggdekoren en herlig blanding av hummer og kanari. Dette er langt utenfor turistløypa, hvor finsk design og domkirken står på menyen. Husk dog at Norden er i vinden om dagen, og Finland blir mer og mer interessant for både reisende og turister.

Adresse:
Mäkelänkatu 20

2. Brouwerij ‘t IJ
For mange reisende går turen til Amsterdam både to og flere ganger. Og en klassiker både i Nederland og i Belgia er selvfølgelig å drikke øl hos et lokalt bryggeri. Man smaker seg gjerne gjennom øltypene. Begynner med det letteste og slutter med det sterkeste. For den som kommer så langt. I Amsterdam drar du til IJ, en gammel vindmølle med ølflasker fra alskens av verdens hjørner som veggdekor og strutseegg som lamper.

Adresse:
Funenkade 7

3. Take One
Og siden vi først befinner oss i Nederland, kan vi like gjerne bare ta turen et stykke sørover. Det er jo slik en reisende ville gjort det, ikke sant? Maastricht har nemlig ikke bare flotte broer og Maastricht-traktaten å skilte med. Take One er et superlokalt ølsted med et stort utvalg av ølsorter og verdens mest ålreite innehaver. Pete! Her får den reisende også godt, glutenfritt øl (!), selv om Pete blir frustrert når det er det eneste du bestiller.

Adresse: Rechtstraat 28

4. Tamesis Dock
Også denne puben kommer faktisk fra Nederland. Bare i London. Og til vanns. Tamesis Dock er en pensjonert nederlandsk lekter, som ligger fast mellom Vauxhall og Lambeth Bridge. Ta en pint på dekk eller spis en publunsj når føttene verker. For her kan du faktisk være både turist og reisende. Selv om puben er noe for seg selv, har man nemlig utsikt til noen av Londons mest kjente landemerker, nemlig Westminster Palace, Big Ben og London Eye.

Adresse: Albert Embankment (SE1 7TP)

5. «The Local»
Og London er selvfølgelig smekkfull av slike spennende puber, barer og utesteder med forskjellige tema. «Speakeasies» eller «Basement Bars» er en av trendene  – ofte trenger du et kodeord for å komme inn, og inngangen er gjerne en bokhylle eller et annet interessant «hull i veggen». Men foruten en myriade av alernativt uteliv har London og Storbritannia noe vi nordmenn ikke er fullt så vant til. Den lokale puben på hjørnet er et strålende valg for reisende som vil gjøre det slik de gjør det i landet de besøker. «When in Rome » osv. Eller vent…

Adresse:  På hjørnet, rett ved der du bor, enten du bor som sofasurfer eller på et billig hostell.

6. TupperWare
Med «en kald en» trenger vi ikke å begrense oss til øl. Eller til kaldt og ofte grått vær. Etter en svett og varm dag i Madrid eller en vårdag når blodet bruser fordi alt er så mye grønnere enn i Norge, er TupperWare et passende vannhull. Fuskepels blandet med Star Wars-bilder er illustrerende for den varierte musikken og et klientell som ikke bryr seg. Tilbakelent stemning hvor kvelden stadig «ennå er ung».

Adresse: Pablo 26


Med seks drypp fra forskjellige vannhull kan det jo hende du ser etter noe litt annet neste gang du befinner deg på et nytt sted og er tørst. For enten blikket ditt fanges av en båt, en dør som ikke ligner på en pub eller skrikende dekor, kan det godt hende det skjuler seg en skatt av en opplevelse der.

Hva slags steder liker du å oppdage når du er ute og reiser? Anser du deg selv som reisende eller turist? Fortell oss om et overraskende vannhull i kommentarene under!

 

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*