Anbefalte reisemål i delstaten Washington

Som innbyggere i delstaten Washington og store tilhengere av «den eviggrønne staten» er det vanskelig å bare skulle anbefale fem ting som er verdt å se. Etter vår mening burde alle som besøker staten få tildelt endeløst med tid til å oppdage alle skattene i Washington. Fra den mosekledde Olympic-halvøya ved Stillehavet, til den tørre vinregionen Walla Walla ved foten av Blue Mountains, og alt mellom disse stedene, kan man trygt si at det er mye å oppleve her. De fleste turistene har imidlertid ikke uendelig med tid, så vi har (motvillig) begrenset oss til bare fem anbefalinger. Siden de fleste turister reiser til Seattle, har vi valgt å fokusere på opplevelser som ligger i nærheten av Seattle-området.

5-1-washington-1

Her er fem ting vi mener enhver turist vil sette pris på, og som vil gi en god forståelse av hvor dynamisk delstaten Washington er, uten å måtte reise for langt fra Seattle.

  1. Pike Place Market – Det burde ikke komme som en overraskelse at Washingtons mest populære turistattraksjon står øverst på listen. Det huser ikke bare det ikoniske Pike Place Fish Market (kjent som stedet hvor de kaster fisk til hverandre) og verdens første Starbucks. Folk strømmer hit for å oppleve en forbløffende mengde lokale håndverkere og strålende restauranter. Selv lokalbefolkningen stikker ofte innom markedet for å kjøpe friske blomster og lokaldyrkede jordbruksprodukter. Og ja, vi prøver også av og til å få et glimt av fiskekastingen.
  1. Nasjonalparker– Besøkende med overnatting i Seattle eller Tacoma har rimelig kort vei til tre nasjonalparker: Olympic National Park Rainier National Park og North Cascades National Park. For de fleste vil det nok holde med å velge én og ta seg god tid til å oppleve parken og området rundt. De som vil se en temperert regnskog bør for eksempel ta ferje over Puget Sound for å se Olympic National Park. Mens du er der, bør du ta deg tid til å se Hurricane Ridge (navnet stemmer, så ta med en varm jakke) og det turkise vannet i Lake Quinault.

5-2-washington

  1. Seattle Center – Et annet sted i Seattle som enhver besøkende bør se, er Seattle Center. Seattle Center ble bygget for Verdensutstillingen i 1962 og huser nå det populære Experience Music Project (hvor du kan lære alt om Seattles grungemiljø), Chihuly Garden and Glass og delstatens mest ikoniske byggverk, Space Needle.

IMG_5098

  1. San Juan-øyene– San Juan-øyene er en av delstatens skjulte juveler. De tempererte San Juans (som innbyggerne kaller dem) har en aura av avsides beliggenhet og urørt skjønnhet som står i kontrast til nærheten til Seattle. Hvis du kommer hit på riktig tidspunkt, kan du se hvaler bryte havoverflaten, eller padle i kajakk langs den urørte kystlinjen. Du kan også lene deg tilbake, drikke litt vin og nyte det vakre landskapet som gjør San Juan-øyene til en severdighet. For besøkende som ikke har mye tid, anbefaler vi å besøke en av øyene som betjenes av Washington State Ferries (fordi ferjeturen er halve moroa!).
  1. Mount St. Helens– I utkanten av den frodige Gifford Pinchot National Forest ligger en av delstaten Washingtons mest lunefulle beboere. I 1980 hadde vulkanen – en av mange i Cascade-kjeden – et utbrudd som bokstavelig talt endret delstatens form for alltid. Ting har roet seg kraftig ned etter dette (selv om vulkanen fremdeles viser tegn på aktivitet), så det er trygt å dra på oppdagelsesferd og utforske ettervirkningene av det mest destruktive vulkanutbruddet i USAs historie.

 

Av:

No Vacation Required

Kent og Caanan beskriver seg selv som selvrealiseringsfanatikere som har omorganisert livet for å gjøre hver dag til en drømmedag. De har startet et virtuelt foretak for å kunne reise til spennende steder, gi noe tilbake og tjene til livets opphold ved å gjøre ting de elsker, hvor som helst. De liker aller best å skrive om LBHT-turer, naturopplevelser, det teknologiske aspektet ved reiser, målrettet jordomseiling og luksusreiser hvor det ikke spares på noe. På No Vacation Required skriver de også om livet generelt, reisene sine på kryss og tvers og eventyrene. Gå til hjemmesiden for å lese historier og hente inspirasjon til ditt eget «no vacation required»-liv.

 

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*