ReiseLIV forteller: – Barnebok ble starten på et eventyr verden rundt

DSC_0029 - Kopi

Liv Giertsen fra bloggen så fint kalt ReiseLIV, har fra barnsben av forstått at det var ut i verden hun skulle. Etter å ha studert et semester i Australia i 2010 backpacket hun rundt i landet, og snaut to år etterpå sto en stor «jorden rundt»-ferd for tur. I år begynte det å krible i reisefoten igjen, og Liv og Arild (avbildet) bestemte seg for å utforske Sørøst-Asia på kryss og tvers i hele fem måneder. Her kan du lese om Livs yndlingsplasser i verden, boka som startet det hele – og hvorfor det ikke er så viktig å planlegge reiseruten til punkt og prikke.

1. Hvor fikk du reiselidenskapen fra?

Jeg vet faktisk ikke helt når det startet. Kan ikke huske en tid hvor jeg ikke var interessert i å reise. Verden har alltid fascinert meg, og jeg har alltid hatt et ønske om å se mer. Barneboken ”Jorda rundt med Elisabeth og Martin” ble lest usannsynlig mange ganger da jeg var barn, og det er den boken som er skyld i at jeg i veldig ung alder bestemte meg for at jeg skulle reise jorden rundt. 

2. Hvor ofte legger du ut på nye reiser?

Så ofte jeg kan. De siste årene har jeg hatt mulighet til å reise mye, og har vært på flere halvtårsreiser. I tiden framover vil nok reisene mine bli kortere, men sannsynligvis også hyppigere. 

Thailand

3. Hvor mange land har du besøkt?  

33 land. 

4.  … Og hvor mange kontinenter?

Seks kontinenter. Afrika, Asia, Nord-amerika, Sør-Amerika, Oseania, og Europa. Mangler bare Antarktis.

5. Hva er din beste matopplevelse utenlands? 

Mat er en viktig del av reising for meg, og gode matopplevelser handler like mye om stemningen, plassen og menneskene, som maten i seg selv. Noen gode matminner er for eksempel da vi spiste stekt ris med kylling servert i bananblader på elvebredden i nord-Thailand, etter timesvis med padling ned elvene. Eller da vi kjøpte take away-sushi i Brisbane, Australia og satt oss under en palme i parken og ble angrepet av en flokk med papegøyer. Den beste matretten jeg har fått servert i utlandet er likevel ceviche i Peru. Den retten samarbeider veldig godt med smaksløkene mine. 

P5120519 (1280x960)

6. Hva er det viktigste du pakker med deg i bagasjen?

Det varier litt utifra hvilken type tur jeg er på. Men kamera og dagbok er med på hver eneste reise! Jeg kan klare meg uten det aller meste, men å dokumentere reisen er jeg helt avhengig av. Hverdagen innhenter meg alt for raskt når jeg kommer tilbake til Norge, og detaljene i reisene forsvinner veldig fort. Notater og bilder hjelper meg til å få reisene til å vare mye lengre.

7. Hva er ditt beste reisetips? 

Bruk forberedelsestiden på å sette deg inn i landet du skal reise til, ikke nødvendigvis til å planlegge reiseruten. Hvilke steder du vil besøke kommer du til å få mange tips om underveis på reisen, ikke bruk mye tid på å spikre reiseruten på forhånd. Sett deg heller inn i skikker, regler, tradisjoner, religion og andre ting som vil gjøre oppholdet i landet rikere – og som gjør deg til en høfligere turist.

Elefant_0653redigert

5 på topp destinasjoner:

Laos – hyggeligere mennesker finner man ikke!

Burma – et spennende land i voldsom utvikling, med grusom historie og flotte mennesker.

Cuba – et kjempeinteressant land, svært ulikt alt annet. Det er som å hoppe langt tilbake i tid, hvor internett er nesten ikkeeksisterende, det kun er minibanker i de større byene, og hvor bilene er fra 50-tallet.

Thailand – Bangkok er en av de eneste storbyene jeg liker å være i flere dager i strekk. Det er en helt spesiell atmosfære i byen, det er et stort kulturelt tilbud, og shoppingen er billig og variert.

Australia – er spesielt glad i ”the red center” og vestkysten. Her er det ikke fullt så mange turister, men naturen er enda vakrere og menneskene enda gladere.


Finn ReiseLiv på Facebook og Pinterest. Bilder © Liv Giertsen.

Frister det med en ferie litt utenfor allfarsvei? Start din reise på Expedia og fortell oss om dine opplevelser på @ExpediaNo.

Anette Lien

 

3
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*