Reiseblogger tipser: – Mine topp fem storbyer

Vi nordmenn er ville etter å reise på storbyferie, og det beste med de store metropolene er at det er nærmest umulig å gå lei dem. Det finnes alltid noe nytt å se, utforske eller smake på. Enten du er på jakt etter en romantisk weekendtur eller en actionfylt vennetur har storbyene noe å tilby.

Vi har snakket med reiseblogger Sesilie Halland som har forelsket seg i flere storbyer, og bedt henne dele sine fem favorittbyer med oss. Dét var ingen lett jobb med så mange å ta av.

«Jeg elsker storbyer og har vært i veldig mange byer verden over. Det å velge fem favoritter er jo nesten litt håpløst, men etter litt grubling kom jeg fram til valget av disse byene – rett og slett fordi de gir meg noe mer enn bare storbyfølelsen,» forteller Halland.

Her er Sesilies 5 på topp:

.

1. New York, USA

«Ingen over, ingen ved siden. New York er, og vil nok alltid være, min favorittby. Jeg har vært der fire ganger og det blir flere. Grunnen er at denne byen har alt. Den er kjempekul, den er busy, men samtidig avslappet. Du får følelsen av å rusle rundt blant bygningene og landemerkene du har sett på film og TV. Den første gangen jeg var der gikk jeg bare rundt og så og smilte. New York har alle slags bydeler, alle slags kulturer og nye ting å se hele tiden. Shoppingen er selvsagt top of the pop og en dag i Central Park er en fryd for sjelen. Mitt tips til New York: kjøp deg et par joggesko på Nike Store (den er fantastisk) og GÅ. Du kan gå nesten hele New York, men det er greit å praie en av de gule innimellom. Du ser så utrolig mye mer når du går, og i New York er det noe å se overalt. Og en helikoptertur over Manhatten bør være på din bucket list

2. Tokyo, Japan

«Tokyo er kontraster: de høflige, rolige japanerne møter kjærligheten til teknologi (gjerne den som bråker) og det er veldig internasjonalt samtidig som du må lete lenge for å finne menyer på engelsk – eller folk som snakker det for den saks skyld. I Tokyo får du virkelig se den japanske kulturen som den er i kombinasjon med en storby av dimensjoner. Jentene i Harajuku, anime-kulturen og livet i Electric Town er innblikk i en tenåringskultur du ikke ser maken til andre steder. På shoppingsiden finner du alt; massevis av bra vintage og secondhand, alle de stor merkene og en del egne japanske. I kombinasjon med flotte japanske hager, shrines og store parker får du både kontraster, storby og ro i Tokyo.»

3. Barcelona, Spania

«Barcelona liker jeg fordi det har alt; her kan du være på strandferie og byferie, samtidig som du får fantastisk mat (jeg elsker tapas) og kule ting å se. Parc Guell og kunstverkene til Gaudi (La Sagrada Famila, Casa Mila m.m.) er noe helt annet enn severdigheter du finner i andre byer. Kjøp en flaske vin og en sandwich med spanske skinke, og ta lunsjen i Parc Guell. Nyt Sangria på en plaza, spis lunsj på en restaurant på stranden, shop til you drop og dans salsa til føttene ikke klarer mer. Du kan gjør alt i Barcelona!»

4. London, Storbritannia

«Vi nordmenn liker England og jeg tror det er fordi det er litt som Norge – samtidig som engelskmenn er veldig hyggelige. London kommer jeg alltid tilbake til, og her er det nok kombinasjonen av shopping, uteliv, mat, kultur og historiske bygninger som tiltrekker meg. Man føler seg nesten litt hjemme i London. Ta en pause fra shoppingen med en ekte engelsk publunsj. Stikk til Shoreditch (eller bo der), et av de nye, kule områdene med massevis av street art, kul shopping og hipsterfaktor så det holder. Mitt nye favorittområde i London.»

5. Ho Chi Minh City, Vietnam

«Eller Saigon som byen fortsatt kalles på folkemunne. Saigon er fusion! En ny moderne by møter tradisjoner. Midt i storbyens mylder tilbereder og spiser vietnameserne lunsjen sin på de små krakkene på fortauet. Det er som om ingenting har forandret seg, men Saigon har blitt en moderne storby der du finner det meste. Maten er fantastisk og du finner alle asiatiske kjøkken her. Drikk vietnamesisk kaffe – den smaker litt annerledes og serveres litt annerledes, men er god når du blir vant til det. Mopedene dominerer og på de fraktes det meste. Jeg så blant annet en familie på søndagstur på en moped, en annen som fraktet to halvannen meter høye speil gjennom byen og en tredje med tre svære keramikkpotter. Ta en avstikker med en båtur på Mekong Delta for å se hvordan livet er der.»

Finn Sesilie på Twitter: @Sesilie og Facebook: /sesilie.halland

4
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*