Reiseblogger tipser: – Nyt en actionfylt ferie

18112009221938VuqRRG7m3sYE

Liker du fart og spenning – også på reise? Elisabeth Eriksen bak bloggen globetrotterelisa.com kan knapt tenke seg noe bedre, og har valfartet jorden rundt på jakt etter nye actionfylte eventyr. Helst begir hun seg ut på vandreturer, sykkelreiser eller fjellklatring. Hvem sa en ikke kunne være aktiv også på ferie?

–  Det er definitivt ferier med vandring eller sykling jeg foretrekker. På denne måten kommer du i nærkontakt med kulturen og folkene i det landet du er i. Da jeg var i Himalaya på sykkeltur, syklet jeg på veier som knapt var tegnet inn på kartet. Jeg så dagliglivet på landsbygda, syklet gjennom teplantasjer og trange smug i ellers overfylt bygater, forteller Elisabeth.

Turen til Himalaya tok hun alene, og angrer ikke ett sekund.

– Jeg hadde lenge gått og grublet på hvordan jeg skulle få til en slik type sykkeltur. Verken min samboer eller noen av mine venner delte min sykleheleferie-lidenskap, så da var valget å gjøre det alene. Jeg meldte meg på reisen via en operatør som tilbød gruppeturer, der nettopp målet var å sykle mest mulig! Så da var det ikke så innmari skummelt å reise alene allikevel.

Kilimanjaro, med sine nær 6000 meter over havet, har hun også besteget. Dét var hennes første topp, og bød på blod og smerte – men også ubeskrivelig glede.

– Ja, det var en helt spesiell opplevelse som egentlig ikke kan beskrives. Det var vondt, tungt, slitsomt – men på den andre siden også helt ubeskrivelig fantastisk å stå på toppen som er 5895 meter høy. Den fantastiske følelsen oppstår rett og slett fordi du blir så innmari fornøyd og stolt over egen innsats. Joda, det var flott på toppen, men det er ikke det jeg sitter igjen med som høydepunktet. Egentlig vil jeg anbefale å velge en mindre kjent topp siden Kilimanjaro er blant de toppene som jeg definerer som en turistmaskin… dessverre, forteller hun.

P1140518

Tips og triks:

  • Vær forberedt. Det er bedre å undervurdere enn overvurdere seg selv: TREN! Skal du på en sykkeltur i 2-3 uker, så bør (MÅ) du ha syklet en del på forhånd. Selv om du har stålkondis fra før, så bør baken helst ha blitt litt herdet på forhånd. Det tar litt tid. Det er synd å ødelegge ferieopplevelsen fordi du knapt klarer å sitte på et sykkelsete etter to dager.
  • Det samme gjelder fottur. Ikke still opp med nyinnkjøpte fjellstøvler eller tursko. Gå mye i ulendt terreng, gjerne med sekk på ryggen, på forhånd.
  • Du trenger ikke være en toppidrettsutøver for å melde deg på en slik tur. Du kan være i helt normalt god form, men turopplevelsen blir så mye, mye bedre om du er rustet for en slik tur. Sliten blir du uansett! Men ingenting er som å opparbeide seg en god appetitt etter å ha vært ute i friluft en hel dag før du nyter lokal mat. Og til slutt stuper du i seng (eller inn i et telt for den saks skyld) og sover som en bjørn!
  • Ved å melde deg på en gruppetur, sparer du deg selv for ekstremt mye planlegging og logistikk. Du bare melder deg på, pakker (ofte får du til og med en pakkeliste) og møter opp på flyplassen – så er det bare å nyte resten. Det koster nok litt mer enn om du skulle organisert det selv, men det er definitivt verdt det.
  • Er du usikker på hvor nivået ditt er, meld deg på en kort helgetur her hjemme med f.eks DNT. Da får du testet deg selv sammen med andre og du finner jo også ut om gruppetur er noe for deg.

P1090947

Elisabeths 5 favorittdestinasjoner:

1. Bhutan

Dette landet besøkte jeg under min sykkeltur i Himalaya. Da jeg meldte meg på turen visste jeg ingenting om dette lille landet inneklemt mellom India og Kina. Det var utrolig mye som fascinerte meg med Bhutan – kulturen, folket, naturen og spesielt de fantastisk fine klostrene. Dette er en av de få landene jeg bare MÅ tilbake til.

2. Berlin, Tyskland

Byen i mitt hjertet! Her har du alt fra pulserende uteliv, hippe bydeler med masse fortauskafeér, grønne parker, shopping i skalaen fra bruktmarkedet til eksklusive, trendy butikker, mye kultur og historie – og ikke minst er tyskerne veldig hyggelige og hjelpsomme!

3. Thailand

Det er nesten litt klisje, men Thailand må få plass på min topp 5 liste. Thailand har så mye. Fra late dager på vakre strender i sør til jungel og aktiviteter i nord. Den fantastiske atmosfæren i Thailands andre største by;  Chiang Mai, er den som fascinerer meg mest.  Også her har jeg vært på sykkeltur i ”fjellene”, og det er et fint avbrekk fra de ellers late feriene jeg har her. Jeg har vært i Thailand i 15 måneder (ikke sammenhengende, men fordelt på 5-6 ferier), og dét er en grunn til at jeg stadig vender tilbake. Maten, menneskene og det deilige klima er også gode grunner.

4. Floridas østkyst – Key West og Miami

I USA er egentlig alt stort, og derfor liker jeg Key West så godt. I sentrum av Key West kan du vandre til fots opp og ned de koselige gatene. Ved marinaen er det flere hyggelige restauranter med god sjømat – i gigantiske porsjoner selvfølgelig. I Key West er det rolig og behagelig å være. Når jeg ønsker mer action og liv, er det perfekt å tilbringe litt tid på Miami Beach. Her elsker jeg å sitte på restaurantene langs Ocean Drive og se på de dyre, fancy bilene og alle menneskene som liker å vise seg frem. Her er det tilsynelatende helt normalt å gå ut på byen i bikini. Det er litt som på film dette her, og jeg syns det er morsomt å være tilskuer.

5. Norge

Siden jeg er så glad i aktive ferier, finnes det ikke noe bedre sted å tilbringe ferien som her i Norge. Her kan du være så aktiv du bare vil og så lat du bare vil! Du trenger heller ikke reise så langt. For meg som bor i Oslo, har jeg jo Oslomarka nesten rett utenfor inngangsdøren. Her kan jeg sykle, vandre, padle, ri, telte, fiske… tilbudene florerer!

Finn Elisabeth her: Facebook og Instagram.

Bilder er utlånt fra bloggen © Elisabeth Eriksen.

Frister det med en ferie litt utenfor allfarsvei? Start din reise på Expedia og fortell oss om dine opplevelser på @ExpediaNo.

Anette Lien

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*