Reise til Istanbul – vi gir deg én dag i byen på ett minutt!

Bli med på en fantastisk reise til Istanbul fra soloppgang til solnedgang – i fugleperspektiv!

Visste du at… Istanbul er den eneste storbyen i verden som ligger på to kontinenter? Eller at byen med sine 13,7 millioner innbyggere er den fjerde mest folkerike byen i verden? Og har du fått med deg at gamlebyen er et UNESCO verdensarvområde? Her gir vi deg sjansen til å oppleve byen både  til lands og fra luften. Vi har spurt regissør Sertac Yuksel, som har bodd 13 år i Istanbul, om hvor en kan finne byens beste utsikter.

Galata-tårnet – symbolet på Istanbul

Denne perlen ligger på den nordlige bredden av Det Gyldne Horn og må sies å dominere bybildet. ”Jeg elsker Galata-tårnet og for meg er det virkelig det som symboliserer Istanbul. I tillegg til å ha en topp beliggenhet, byr tårnet også på en fabelaktig utsikt over byen” forteller Yuksel. Galata-tårnet ble bygget mellom 1348-1349 og er 67 meter høgt. Bygningen ble nylig restaurert og er også blitt tilgjengelig for alle – med innvendig heis.

Entré: 6,50 euro
Åpningstider: 9:00-19:30
Område: Beyoğlu-distriktet

Çamlica-berget – piknik i det fri

Med sine 268 meters høyde appelerer Camlica-bjerget både til lokale og turister, og i de koselige omgivelsene er det fullt mulig å nyte en luftig piknik. ”Her får man en unik utsikt over den asiatiske delen av Istanbul, og det gir virkelig følelsen av å sveve over byen, forteller filmregissøren. Flere ting gjør stedet spesielt; blant annet har flere diktere udødeliggjort fjellet i adskillige verker. Her finner du også 18 radio- og TV-tårn, men det mest unike er allikevel omgivelsene: frisk luft, vakker skog og grønne enger er vanskelig å motstå.

Entré: Gratis
Åpningstider: Alltid tilgjengelig
Område: Çamlica-distriktet

Pierre Loti-bakken – tyrkisk te og himmelsk utsikt

Pierre Loti-bakken ligger på den europeiske siden av Bosporus, og har fått navnet sitt fra pseudonymet til den franske forfatteren Louis Marie Julien Viaud som bodde i Istanbul og elsket nettopp denne bakken. ”Pierre Loti er et meget fredeligt sted med en himmelsk utsikt. Det er også her du kan finne en av byens beste tehus” opplyser Yuksel. Det kjente tehuset ligger på toppen av bakken, og her kan du nyte den velsmakende tyriske teen med en fantastisk utsikt over Det Gyldne Horn. Hvorfor ikke balansere storbyturen med en ettermiddag i naturskjønne og fredelige omgivelser?

Entré: Gratis
Åpningstider: Alltid tilgjengelig
Område: Eyup i Fatih-distriktet

 

Video: Sertac Yuksel & Mary E. Otero

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*