Reise til Baltikum: Oppdag Estlands mange sider

Estland har det siste tiåret bemerket seg som en av Europas populære turistdestinasjoner. Oppdag det nordøstlige Europa gjennom det minste og nordligste landet i Baltikum. Reis med en venn eller en bedre halvdel.

Tilbring late dager på Estlands mange øde strender

Estland tilbyr riktignok ikke verdens varmeste klima, men om dere reiser om sommeren, kan dere forvente typisk norsk sommervær.  Det finnes utallige strender langs hele den estiske kysten. Flere av dem er helt fri for mennesker, og dere finner også vakre strandperler på de forskjellige øyene like utenfor fastlandet. Den aller vakreste stranda sies å være Limo, som ligger på Ruhnuøya, og den historiske badebyen Pärnu er absolutt verdt et besøk. Det er også populært å telte langs kysten, om dere kunne tenke dere enda mer privatliv.

Vandre langs brosteinsgatene i Tallinn

Med sine gotiske spir og middelaldermarked kan Tallinn skryte av en helt spesiell gamleby. Ta gjerne turen litt tidlig om morgen. Om dere er heldige, og litt utenfor sesong, kan dere få bydelen nesten helt for dere selv. Selv om gamlebyen er den aller mest kjente turistattraksjonen i byen, er det flust av andre ting å finne på utenfor.  Finn for eksempel bohemen i dere i det spennende området Kalamaja, pust inn frisk luft i den vakre parken Kadriorg eller besøk bastionpassasjen som tar dere gjennom Tallinns fascinerende historie – under jorda! Dere finner også noen flotte kinosaler her, blant annet Tallins eldste arthousekino, Sõprus.

Bo som konger på Pädaste Mano

Dette er stedet for dere som ønsker å ta den helt ut. Dette fantastiske stedet på Muhuøya er selve definisjonen på luksus. Alt er tilrettelagt for noen dager i himmelrik. Dere kan velge mellom å leie egen hytte (noen ville kalt det for hus) eller mindre rom. Spaavdelingen tilbyr alt fra dampbad til massasje eller skandinavisk kroppsskrubb. Det er også muligheter for å bestille en romantisk aften ved vannkanten. Massasje, champagne, saltvannsboblebad og gourmetmiddag under stjernene? Pädaste Mano er kjent for sine rene, naturlige og etiske produkter og er svært populært blant spaelskere verden over.

Dra på øyhopping i Det baltiske hav

Det estiske kystlandskapet består av over 1500 øyer, og flere av dem er befolket. Mange føler at de har reist tilbake i tid når de tar i land på en av Estlands mange øyer. Innbyggerne på øyene har nemlig blitt mindre påvirket av utenlandske impulser og det moderne livet på fastlandet.  Her finner du mange hundre år gamle tradisjoner – stolt ivaretatt og videreført fra generasjon til generasjon. Du kan fint ta båt mellom de fleste øyene. Saaremaa, Kihnu, Prangli og Muhu er alle sikre vinnere, men det finnes mange flere øyer å utforske. Kjøp en øybok og kom dere på sjøen!

Besøk Estlands naturskjønne nasjonalparker

Estland er et land å være ute i, dét er det ingen tvil om. Det varierte landskapet, de mange tusen fugleartene, dyrelivet og øyområdene er alle gode grunner til å ta på seg støvlene og komme seg ut i naturen. Et lurt sted å starte er i en eller flere av de mange nasjonalparkene i landet. Laheema, den første og største nasjonalparken, gir en god oversikt over de mest karakteristiske naturtrekkene i Estland: sandbanker, furuskog,  pittoreske elver og selvfølgelig mye dyreliv. Elg, bjørn, rev og fugler i alle former og farger. Hvis dere er spesielt fugleinteresserte, bør dere få til et besøk i Matsalu nasjonalpark, selve mekka for alle fugleelskere. Vilsandi nasjonalpark består av over 150 øyer og er et perfekt utgangspunkt for å få øye på sel.

Oppdag Estlands intellektuelle senter i Tartu

Tartu er studentbyen nummer én i Estland. Hvis dere kunne tenke dere noe godt å drikke og litt intellektuell inspirasjon, er byen verdt å få med seg. Den er nest størst i Estland, og også den eldste i Baltikum, datert helt tilbake til 1030. Her finner dere flotte museer, spennende historie og ett av Nord-Europas eldste universiteter. Ikke minst vil dere oppleve et pulserende kulturliv, hvor teaterforestillinger, konserter, festivaler og debatter surrer og går året rundt. Det sies også at det finnes et spøkelse i Tartu som visstnok aldri kan sees, men alltid merkes. Ta turen og kjenn selv!

Det er verdt å merke seg at Estland er en del av Schengen-avtalen. Om dere kunne tenke dere en mer omfattende tur, anbefaler vi en tur nordover til Finland. Det tar bare i overkant av to timer og koster gjerne ikke mer enn rundt fem hundre kroner én vei.

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*