Reise med håndbagasje: Hvordan pakke til en weekendtur?

Er du en av dem som alltid pakker for mye? Eller er du en av dem som alltid glemmer et eller annet? På en svipp- eller weekendtur innenlands eller til en europeisk storby kan det ofte være fristende å sjekke inn bagasje, selv om man egentlig ikke trenger det. Da er man sikker på at man ikke glemmer noe og kan pakke ned plagg etter plagg «i tilfellet». «Men hva om det blir kaldt, hva om vi skal ut, hva om de regner» osv. Det lyder kanskje kjent? Å reise kun med håndbagasje løser ikke alle problemene, men med store begrensninger blir det faktisk enklere å ta noen valg og være fornuftig. Ikke bare er det billigere å reise lett, det er også befriende!

Foto: Thomas Martinsen, via Unsplash

1. Det nødvendige
Hva må du pakke med? Listen over hva som er nødvendig, varierer selvsagt fra person til person. For noen holder det med passet, en bokser og en deo, mens andre trenger et arsenal av produkter. Og litt til. For de aller fleste av oss befinner «det nødvendige» seg et sted midt mellom disse ytterpunktene. For hva trenger man egentlig for en helg? En betryggende tanke er at man ikke trenger så mye mer enn penger og pass – og kanskje førerkort, ulike betalingsmidler og detaljer rundt fly, overnatting og opphold. I tillegg til disse helt nødvendige dokumentene, bør et par andre ting også kunne kalles nødvendige: rent undertøy for hver dag du skal være borte, reisesåpe (sjampo og balsam), en deodorant, tannkrem og tannbørste samt eventuelle medisiner du er avhengig av.

2. Andre toalettsaker
Å kalle reisesåpe, deodorant og tannkrem for de nødvendige toalettsakene vil få mange til å rynke på nesa. Hva med parfyme? Fuktighetskrem? Primer? Barbersaker? Nesehårklipper? Sminke? Hver og en av oss vet selvfølgelig best om det er nesehårklipperen eller fuktighetskremen som er viktigst når vi legger ut på tur. Poenget er at det må tas noen valg. Når det gjelder sminke, er det en god idé å ha en liten sminkepung, hvor det ikke er plass til noe mer enn akkurat det du bruker. Hvor ofte bruker du resten av stæsjet i sminkebeholdningen uansett? I tillegg kan det jo være fint å legge vekt på at man skal på ferie for å oppleve, og da trenger kanskje ikke alle skjønnhetsproduktene å være i fokus?

3. Dingser til dingsene
Og der hvor noen synes de kommer langt bare de har den riktige fuktighetskremen eller primeren, er dette langt fra viktig for andre. De færreste av oss synes noe særlig om at batteriet på mobilen går ut, og mange av oss har med et nettbrett eller en laptop. Enten dingsene brukes til netflix eller candy crush på flyturen eller til research under oppholdet, er vi avhengige av strøm. Husk derfor lader til alle dingsene (også adapter hvis du reiser til et land med annet strømuttak)! For mange er kanskje mulighetene til å forevige svippturen enda viktigere, og lader til det digitale kameraet er helt essensielt. Utover ladere har du kanskje også behov for høretelefoner, øreplugger, noe å skrive med og på, en guidebok og litt generelt lesestoff.

4. Klær
Selv om man kommer langt med penger, pass, et par truser, favorittparfymen og en mobillader, kommer man ikke utenom at klær også er ganske essensielt når man er ute og reiser. Men hva pakker man med? Det er spesielt på klesfronten at spørsmålet «hva hvis» melder seg. Og her må man rett og slett være streng. Hvor mange dager skal du være borte? Og hva skal du gjøre? Pakk ned klesplagg som lar seg kombinere – ikke tillat deg selv å pakke ned en ekstra topp eller kjole hvis du ikke vet hva du skal bruke den til. Når du på forhånd har bestemt deg for hva du skal ha på deg, og hvordan plaggene lar seg kombinere, kommer du deg dessuten raskere ut for å oppleve stedet eller menneskene på stedet du har reist til. Reis i den varmeste jakka. Er du heldig, kan du bruke den både til hverdags og pent.

5. Sko
Skovalg er kanskje det enkleste punktet på pakkelista for weekendturer hvor man kun reiser med håndbagasje. Det er rett og slett ikke så mange valgmuligheter. Det ekstra paret du alltid kan presse ned i en allerede for full koffert eller bag, er det bare ikke plass til når du må begrense deg. Reis i joggeskoene. Når alt kommer til alt, er det mest sannsynlig disse du ender opp med å bruke mest uansett. Og ta med deg ett annet par, som går an å bruke til både pent og halvpent. Når det er vinter forholder det seg selvfølgelig litt annerledes – da bør vanntette vintersko bytte plass med joggeskoene.

6. For enhver anledning
Det er ofte tanken om «enhver anledning» som gjør at kofferten bare blir fullere og fullere. Når man reiser med håndbagasje, kan man ikke tenke på hver eneste anledning, men man kan ta noen valg som gjør at man kan mikse og matche litt. Den lille sorte, en pen skjorte eller bluse, en tykk og en tynn strømpebukse, et pent skjerf, sjal eller tørkle, et lekkert armbånd, ørepynt og et smykke er ting du kan pakke ned som lar deg variere de få antrekkene du har pakket med. Jeansen og blusen du kombinerte med joggesko og allværsjakke blir straks et annet antrekk med ørepynt, kveldssminke, farger i halsen og noen andre sko. Hvis du velger med omhu, har du plutselig med deg det du trenger «for enhver anledning».

Det finnes mange tips for hvordan man kan få med seg enda mer. Man kan for eksempel pakke på en spesiell måte, reise med ekstra klær på eller bruke en ekstra stor håndveske. Ikke minst kan man være optimistisk med tanke på stedet man reiser til. Enten man skal på besøk til noen eller tar inn på hotell, er både sjampo, balsam, tannkrem og hårføner artikler de ofte har dit du kommer. Likevel kan det være fint å omfavne begrensningene og rett og slett bare nyte at det ikke er så mye å velge i.

Storbyferier er vår favoritt når det kommer til å reise lett. Men hvilke «musts» har vi glemt? Og hva er dine beste pakketips? Tweet ditt #pakketips til @ExpediaNO

 

3
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*